Илон Мъск: Новият Tesla Roadster достига 100 км.ч. за по-малко от една секунда

Според източници, събитието ще се случи тази година, като доставките ще започнат през 2025 г.

Tesla представи второто поколение Roadster още през месец февруари 2017г. Днес (28 февруари 2024 г.), електрическият спортен автомобил все още не е показван. Чакането обаче почти привършва, ако вярваме на лидерът на Tesla –  Илон Мъск.

Ако има един изпълнителен директор в автомобилния бизнес, който знае как да раздуха даден продукт, това със сигурност е Мъск. Той направи някои доста смели изявления, за да рекламира новия Roadster, като каза, че “никога няма да има друга кола като тази, ако дори можете да я наречете кола.” Това не е всичко, както спомена шефът на Tesla: „Мисля, че има шанс да бъде най-умопомрачителната демонстрация на продукта на всички времена.“ О, и очевидно ще достигне 100 км.ч. за по-малко от една секунда.

Висшето ръководство на Tesla споменава, че дизайнът е финализиран и ще можем да видим производствения модел близо до края на годината. Целта е доставките на клиентите да започнат в някакъв момент през 2025 г., но знаейки начина на работа на компанията, човек никога не може да бъде твърде сигурен.

Като се има предвид, че са изминали приблизително шест години и половина от представянето на Roadster, време е да преразгледаме техническите спецификации, обещани от Tesla . Първоначално се твърдеше, че достига 100 км.ч. за 1,9 секунди и достига  180 км.ч. в час за 4,2 секунди. Машината със задвижване на четирите колела и общо четири места обещава да надхвърли 400 км.ч. в час и да измине 992 км с едно зареждане.

Следващият Tesla Roadster трябва да има подвижен стъклен покрив, който се прибира в багажника, когато не се използва. В туит, публикуван от Мъск през юни 2018 г., се овори за вариант на SpaceX с 10 малки ракетни тласкачи, подредени безпроблемно около автомобила. Тези ракетни двигатели драстично подобряват ускорението, максималната скорост, спирането и завоите. Може би дори ще позволят на Tesla да лети. През май 2021 г. Мъск заяви, че колата ще ускори от 0 до 100км.ч. в час за невероятните 1,1 секунди.

Тъй като това не беше достатъчно лудо, сега той казва, че ще го направи за по-малко от 1 секунда. Както обикновено с обещанията на Мъск, приемете тези туитове с леко подозрение.

Преди заявеното откриване в края на 2024 г., Tesla продължава да приема резервации за $50 000 на брой. При условие, че не се е променила, цената на Roadster варира от $200 000 до $250 000.

Източник: Motor1

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии