Chevrolet Impala от 1963 година (Шевролет Импала)

Chevrolet Impala от 1963 г. се отличава с изчистен стил, с обърнат на двигателя алуминиев панел на задните светлини, заобиколен от хромирана рамка при моделите SS. Най-новото оръжие на Chevrolet във войните за продажби беше “Jet-Smooth” Impala SS от 1963 г., отличаващ се с красиво преработена каросерия.

Правоъгълната мрежеста решетка от алуминий на предния нос е разширена до пълна ширина с познатите четворни фарове, вече в отделни рамки. Ярки елементи вече са  добавени отгоре и отстрани на Chevrolet Impala, а бронята е ревизирана с изпъкнала част в средата. Лампите (стопове) за паркиране, са намалени  по размер, преработени и вече с кехлибарени стъкла.

Изборът на двигатели е подобен на този през 1962 г., като най-популярните са V8 с малък блок от 283 куб. инча (4.6 л) и 327 куб. инча (5.4 л).

Chevrolet Impala  (Шевролет Импала)

Chevrolet Impala  (Шевролет Импала)
Flickr, CC BY SA 2.0

Chevrolet Impala SS от 1963 г. е наистина прекрасен автомобил. Има прекрасен външен вид, мощ и “ревът” му е страхотен. Корпусът на автомобила е много хубав, а интериорът е направен с вкус.

Страните на каросерията са изваяни отново и за модела Chevrolet Impala от 1963г. изчезват характерните линии и декоративни елементи, които са налични за този от 1962 г.

Централна линия напредва по цялата дължина на каросерията от външния ръб на решетката до панела на задните фарове. Ярка алуминиева облицовка, акцентира върху автомобилите с опция за Шевролет Импала SS от 1963г.

Задвижване на Chevrolet Impala

Задвижвана от плавно работещ двигател Chevrolet Impala се задейства от първия опит след едно натискане на ключа и педала. Трансмисията превключва плавно всички предавки. Ако търсите круизър без да ви носи главоболие, не търсете повече. Моторът има много мощ и “диша” наистина свободно. Разгледайте следващото видео и ще се влюбите.

Интериор на Шевролет Импала

Погледнато отвътре Шевролет Импала е отлична кола. Всички стъкла се качват и спускат с лекота. Ако търсите персонализирана Impala SS, то се оглеждайте за тези неща. Таблото и вратите са в приемлив за миналия век вид.

Chevrolet Impala  (Шевролет Импала)
BlueCrabRedCrab, CC0, Wikimedia

Екстериор на Chevrolet Impala

Отвън колата изглежда още по-добре, а наситената боя е равномерна и блести с добро отражение навсякъде. Всички декоративни елементи са на мястото си.

Chevrolet Impala  (Шевролет Импала)
Flickr, CC BY SA 2.0

Емблемите на предните калници обозначават двигателя. Щитът “6” е за шестте, герб и “V” представляват версията 283, а герб, “V” и кръстосани знамена – модела 327. Герб, “V” плюс кръстосани знамена и цифри “409”, обозначават 409 версията.

Вместо заключение

Chevrolet Impala от 1963 година представлява истински символ на американската автомобилна индустрия през златната епоха на автомобилостроенето. Този иконичен  автомобил отразява духа и стилът на периода, в който бе създаден, и остава незабравима част от автомобилната индустрия. Със своя изчистен вид, Шевролет Импала представя класическият дизайн на американските автомобили за този период.

Технически, Impala от 1963 предлага широка гама от мощни мотори и опции, които го превръщат в отличен избор както за фенове, така и за любители на комфортните автомобили. Неговите иновации като системата за вентилация “Flow-Through” и устойчивата рамка го правят един от водещите модели в автомобилната индустрия на този период.

Chevrolet Impala от 1963 година е не само иконичен автомобил, но и символ на една епоха в автомобилостроенето. Той продължава да впечатлява и вдъхновява колекционери и автомобилни ентусиасти със своята красота и елегантност.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии