Maserati MC20 Notte показва тъмната си страна с матово черно специално издание

 

Първоначално предназначен да бъде суперавтомобил на Alfa Romeo, Maserati MC20 Notte съществува от малко повече от две години. Гамата се разраства, макар и временно, за да включи първото специално издание на лекия автомобил, базирано на купето. Производството е ограничено до 50 автомобила за целия свят, споделя Motor1.com

Нарича се още “Notte” (италианската дума за нощ) и очаквано приема изцяло черен цвят. Високопроизводителната V6 машина е разработена чрез програмата за персонализиране на Maserati Fuoriserie за постигане на боя от гланц до мат.

Андреа Бертолини, официалният тест пилот на компанията и трикратен победител в шампионата GT1 с Maserati, помага на екипа да финализира боята. Зловещо изглеждащото купе е украсено с матово златни акценти и 20-цоловите джанти.

2024 Maserati MC20 Night

Подсилвайки тъмната тема, интериорът разполага с чифт седалки с електрическо регулиране в шест посоки, обвити в черна и сиво, контрастираща с жълти шевове. Maserati избродира известния си тризъбец върху облегалките за глава и постави вложки от въглеродни влакна върху покритието на волана. Между тези две облегалки за глава има специална плоча, обозначаваща изключителността на MC20 Notte: “UNA DI 50” (“Един от 50”).

Няма никакви промени в двигателя “Nettuno”, тъй като той разполага с 621 конски сили и 730 нютон-метра въртящ момент. Той позволява на италианския екзотичен суперавтомобил да достигне 100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди и да ускори от 0 до 200 км/ч за по-малко от 8,8 секунди, преди да достигне максимална скорост от 325 км/ч ). Този 3,0-литров V6 с две турбини насочва мощността към задните колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, разработена от Tremec, подобна на тази, използвана от Chevrolet Corvette Stingray C8, но с индивидуална настройка и софтуер.

За да покаже по-добре суперавтомобила с ограничена серия, Maserati засне видео с Андреа Бертолини и глобалния посланик на марката Дейвид Бекъм. В съответствие с темата на MC20 Notte, кадрите са записани в късните часове на деня на пистата в града.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Хюндай Туксон

Новият Хюндай Туксон просто крещи бизнес класа. Неговият поразителен външен вид, интуитивните бордови технологии и първокласното усещане за кабината му помагат да се открои...