Maserati MC20 Notte показва тъмната си страна с матово черно специално издание

 

Първоначално предназначен да бъде суперавтомобил на Alfa Romeo, Maserati MC20 Notte съществува от малко повече от две години. Гамата се разраства, макар и временно, за да включи първото специално издание на лекия автомобил, базирано на купето. Производството е ограничено до 50 автомобила за целия свят.

Нарича се още “Notte” (италианската дума за нощ) и очаквано приема изцяло черен цвят. Високопроизводителната V6 машина е разработена чрез програмата за персонализиране на Maserati Fuoriserie за постигане на боя от гланц до мат.

Андреа Бертолини, официалният тест пилот на компанията и трикратен победител в шампионата GT1 с Maserati, помага на екипа да финализира боята. Зловещо изглеждащото купе е украсено с матово златни акценти и 20-цоловите джанти.

2024 Maserati MC20 Night

Подсилвайки тъмната тема, интериорът разполага с чифт седалки с електрическо регулиране в шест посоки, обвити в черна и сиво, контрастираща с жълти шевове. Maserati избродира известния си тризъбец върху облегалките за глава и постави вложки от въглеродни влакна върху покритието на волана. Между тези две облегалки за глава има специална плоча, обозначаваща изключителността на MC20 Notte: “UNA DI 50” (“Един от 50”).

Няма никакви промени в двигателя “Nettuno”, тъй като той разполага с 621 конски сили и 730 нютон-метра въртящ момент. Той позволява на италианския екзотичен суперавтомобил да достигне 100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди и да ускори от 0 до 200 км/ч за по-малко от 8,8 секунди, преди да достигне максимална скорост от 325 км/ч ). Този 3,0-литров V6 с две турбини насочва мощността към задните колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител, разработена от Tremec, подобна на тази, използвана от Chevrolet Corvette Stingray C8, но с индивидуална настройка и софтуер.

За да покаже по-добре суперавтомобила с ограничена серия, Maserati засне видео с Андреа Бертолини и глобалния посланик на марката Дейвид Бекъм. В съответствие с темата на MC20 Notte, кадрите са записани в късните часове на деня на пистата в града.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии