Новият Lexus LF-ZC на Toyota – електрическа GT кола с 1000км на зареждане

Tова е новият Lexus LF-ZC и той е изцяло електрически GT автомобил, който се очаква да видите по пътищата през 2026 г. Lexus най-накрая показа новата концепция LF-ZC на изцяло електрическа GT кола с четири врати, която ще влезе в производство през 2026 г.

Наред с невероятния стил, тази нова кола ще използва нова технология за батериите и някои нови устойчиви производствени техники.

Нов дизайн на Lexus LF-ZC

Lexus LF-ZC
Toyota

Ако се върнем назад към 90-те, Lexus не беше толкова известен с производството на вълнуващите коли на пазара. Това се обърна през последното десетилетие и новата концепция LF-ZC изглежда умопомрачаваща.

Ниско наклонената предна част придава на този автомобил придава спортно излъчване, като има доста смели извивки по капака на двигателя и долната броня. Това е доста ниска предница, с масивно  стъкло, което прави интериора да изглежда по-просторен.

Има интелигентен вентилационен отвор в предното крило, който може да насочи въздуха отстрани на автомобила, което го прави по-аеродинамичен. Говорейки за аеродинамика, LF-ZC има гладка и елегантна форма, която би трябвало да позволява на въздуха да се стели отгоре с лекота, нещо, което ще увеличи ефективността.

Ако погледнем към задната част на автомобила, ще видим тънка LED светлинна лента, обхващаща цялата ширина, както и вертикална LED лента от всяка страна на бронята. Има нещо от Lotus Evija и във вентилационните отвори отзад.

Нов интериор и инфотейнмънт на Lexus LF-ZC

Интериорът на новия Lexus LF-ZC изглежда също толкова модерен и високотехнологичен, колкото и екстериора, благодарение на изобилие от екрани и правоъгълен волан, подобен на космически кораб.

Огромното стъкло придават на кабината лек, ефирен и просторен вид, докато цифровият дисплей на водача е разположен на предното стъкло, за да можете да не откъсвате очите си от пътя. Всичките ви контроли за шофиране също са интегрирани в подложка, която е лесно достъпна от волана.

За допълнителни “еко точки” интериорът на тази кола използва бамбукови материали навсякъде. Не се знае много за това какво захранва тази нова електрическа кола, но вероятно ще използва нова технология за батерии, която Toyota планира да пусне на пазара през 2026 г.

Тези нови литиево-йонни батерии ще могат да изминават между 640 и 960км с едно  зареждане според Toyota и ще могат да се зареждат от 10-80% за 20 минути или по-малко.

Кога ще можем да си купим новия Lexus LF-ZC? 🙂

Lexus планира да пусне новия LF-ZC на пазара през 2026 г., въпреки че е вероятно да бъде леко с смекчена концепция. Очаквайте да видите подобна форма с малко по-малко диво изглеждащи гънки.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Илон Мъск: Новият Tesla Roadster достига 100 км.ч. за по-малко от една секунда

Според източници, събитието ще се случи тази година, като доставките ще започнат през 2025 г. Tesla представи второто поколение Roadster още през месец февруари 2017г....