ROVR Info (BDZ) – лесна проверка на разписанието на БДЖ влаковете

РОВР (ROVR), съкратено от “ръководене и отчитане на влаковата работа” е информационна система надстроена върху основната програма на НКЖИ, за предоставяне на обобщени данни в реално време.

След 2020г. БДЖ започва да предоставя на етапи публични данни от своята вътрешна ИС, като събира и анализира данните за влаковата дейност.

Препоръчваме ви за aктуална информация на пътническите превози, да следите страницата на ROVR Info, bdz.bg/live-updates, а именно

ЖП разписани на влаковете на БДЖ в реално време,

на следния адрес: официална страница на БДЖ.

Rovr.Info (БДЖ) - лесна проверка на разписанието ЖП влаковете

На друга страница https://www.bdz.bg/bg/stats пък са предоставени данни за последните 24 часа по брой на движещите се влакове (пътнически), разделени на такива, пътуващи навреме и на закъсняващи. Същои така е видна и информация за  закъснение в минути, като данните се опресняват на 10 минути.

Според страницата на БДЖ, получените данни са въз основа на информация подавана от системата РОВР, чиято е собственост на Национална Компания Железопътна Инфраструктура rail-infra.bg.

Може да получите и подобно разписание на влаковете на БДЖ от страницатa на rovr info (ровър инфо / rovr.info), но в повечето случаи се изисква телефонен номер и парола.

Предложени статии

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии