Skoda Enyaq 85 (Шкода Ениак с ниво на оборудване 85)

Може да не изглежда поменена на пръв поглед, но Skoda Enyaq 85, която виждате на снимката, е доста по-различна от близките й модификации. Освен с числото 85 на  багажника, тя идва с мног промени през моделната 2024-та година, които могат да бъдат открити вътре.

Skoda Enyaq 85

Една очевидна промяна е външният вид на информационно-развлекателната система. На практика всичко е ново: видът на иконите, цветовете, фонът. Новите поколения Шкода Кодиак и Skoda Superb също го имат и е базиран на Škoda Flow – система за дигитален дизайн, използвана в мобилните приложения и уебсайтове на Škoda.

Но не само външният вид е нов. Дисплеят вече е рамкиран от горни и долни ленти с икони, като горните икони се фокусират върху функциите на автомобила, докато долните дават на водача бърз достъп до медиите или навигационната система, например, а изборът на икони в двете ленти може да бъде персонализиран.

Цветът на фона на основния дисплей може да се персонализира, за да съответства на избрания цвят на околното осветление. Визуализацият на картата в навигацията е подобрено, особено по отношение на цветовете.

Skoda Enyaq 85 – двигател и мощност

Едно осезамо подобрение е увеличената мощност и въртящ момент на електрическия мотор на задната ос. Изходната мощност е увеличена с 60 kW до 210 kW в сравнение с предишната версия.

Същата мощност на системата вече е налична в Enyaq 85x със AWD задвижване. Максималният въртящ момент на новия мотор е 545 Nm. Моделът от 2024 г. също идва  с увеличение на мощността за Enyaq RS, която остава най-мощният сериен модел в гамата, с мощност от 250 kW.

Модификации по двигателя стоят зад тази повишена мощност, а също и подобрена ефективност. Подобренията засягат цялата система за електрическо задвижване. Добавено е и маслено охлаждане.

По-мощният, но и по-ефективен мотор върви ръка за ръка с подобрена динамика на шофиране. От 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди за Skoda Enyaq 85 и 5,5 секунди за RS модификацията.

Нови функции

Можете да използвате друга нова функция, когато излизате от колата. Благодарение на подобренията в системата за безключово отключване Kessy не е необходимо да заключвате колата. Колата ще направи това сама, след като водачът и ключът се отдалечат на повече от 2,5 метра.

Източник: Шкода

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии