Кога се сменят летни гуми със зимни гуми? Зимните гуми се слагат…

Все още много хора се питат трябва ли да се сменят летни гуми със зимни гуми и кога. Отговаряме веднага, по закон, няма такова задължение. Въпреки това, според Закона за движение по пътищата, гумите на автомобилите (пътните превозни средства) през зимния сезон трябва да са предназначени за зимни условия или да имат минималните изисквания описани по-долу.

Ако нямате зимни гуми, вашите гуми трябва поне да имат дълбочина на протектора от 4 мм или по-голяма. Това се отнася за движещите се автомобили по пътищата в страната за периода от 15 ноември до 1 март.

Трябва ли да сменя гумите си за зимата?

Не, но е важно е да се снабдите с гуми, които са подходящи за зимни условия, тъй като те са направени от материали и начин, специално пригодени за  ниски температури.

Кога трябва да използвате зимни гуми?

Зимните гуми са създадени да подобрят сцеплението ви, когато лошото време настъпи и се застуди. Но какво точно ги отличава от обикновените гуми? Прочетете, за да научите повече за зимните гуми.

С шарки на протектора, които осигуряват по-добро сцепление при преминаване през лед и сняг, зимните гуми са по-ефективни на чисти пътища през зимните месеци.

Зимните гуми са направени от по-мек гумен материал от всесезонните гуми и летните гуми. Това им позволява да запазят своята еластичност при минусови температури и осигурява по-добър контакт с пътя.

Въпреки че задвижването 4х4 ще ви помогне да се движите по сняг и лед, зимните гуми са жизненоважни, за да ви помогнат да спрете на заледена настилка.

Докато зимните гуми са от съществено значение при шофиране през зимата, зимната настройка също може да помогне на вашия автомобил да се представи по-добре, ако автомобила ви има такива функции.

Предлагаме на вашето внимание, няколко идеи за гаража, поддръжка, настилки, почистване и организация.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии