Bentley Continental GT (Бентли Континентал ГТ)

Бентли Континентал GT е голяма кола подходяща за дълги пътувания, произвежданa и предлаганa на пазара от едноименния британския автомобилен производител Bentley Motors от 2003 г. насам. 

Alexander Migl, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Това беше първият автомобил, пуснат от Bentley под управлението на Volkswagen AG, след придобиването на компанията през 1998 г., и първото Бентли, което използва техники за масово производство.

През 1994 г. Ролс Ройс, които по това време притежават марката Бентли, представят концептуален кабриолет на автомобилното изложение в Женева – Concept Java.

Бентли Континентал ГТ е проектиран

да бъде по-малък и по-достъпен, но все пак ексклузивен, за да се запази целостта на бранда. По това време настоящият Bentley Continental R  на цена от от £180 000 в Обединеното кралство, продавайки само 200-300 бройки годишно. Концептуалната Java така и не влиза в производство през 1994 г., въпреки че са били направени 13 коли за султана на Бруней. Въпреки това, Бентли континентал GT реализира концепцията на Java като по-достъпно Бентли, произведено в много по-голем обем. Докато външният стил е доста различен, дизайнът на таблото е силно повлиян от Java.

Бентли Континентал – първо поколение (2003 – 2011г)

Автомобила дебютира през 2002г. на автомобилното изложение в Париж, последвано от Льо Ман и на други места.

Той се различава от предишните модели на Continental R&T по отношение на своята концепция. Въпреки че голяма част от автомобила е ръчно сглобен, това е масово произвеждан автомобил. Цената му е по-малко от половината от цената на Continental R, което осигурява по-широка клиентска база.

Видео с тест драйв на Бентли Kонтинентал GT (6.0л, 560к.с.)

Бентли Континентал GT е оборудван с 6.0-литров двигател W12 с двоен турбокомпресор, който произвежда номинална мощност от 560 к.с. при 6100 об./мин и въртящ момент от 650 нютон метра. Базирано на Torsen, постоянното задвижване на всички колела е стандартно. Тази кола може да насеме от 0 до 100 км.ч. за 4.8 секунди и да достигне максимална скорост от 318 км.ч.

Ранните модели включват избор от 6 цвята на каросерията. Диамантено черно, опушен дъб, кипарис, нептун, смърч и червено, при интериора са достъпни 8 цвята на кожата, 5 вида фурнир и 4 цвята на моекта и коланите. Часовникът на таблото е направен от швейцарския производител на луксозни часовници Breitling.

Разход на гориво при Бентли Континентал

Вижте таблицата по-долу за средния разход на гориво за модела – 6.0i W12 48V Twin Turbo (610 к.с.) от  2008 до 2010г.

Разход на гориво
Градско шофиране 25.3 л/100 км
Извънградско шофиране 11.6 л/100 км
Комбиниран разход 11.6 л/100 км

 

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Проблеми с двигателя на Ауди А6

Освен че има проблеми с разхода на масло Ауди А6 има и следните общи проблеми. Течове на охлаждаща течност при Ауди А6 Друг често срещан проблем...