Сузуки Игнис 4×4 ревю (2003-2008)

Сузуки Игнис е една от онези коли, които са и малки по-размер, но въпреки това претендиращи да бъдат малък офроудър автомобил.

order_242, CC BY-SA 2.0 / Wikimedia

Може би етикетът “супермини” е най-точен за Игнис моделът. По-късните модификации се предлагат със задвижване на четирите колела (4х4).

Сузуки Игнис 4×4

Модели

  • Серия 1  – 1.3л бензин хечбек GA, GL, Sport
  • Серия 2 – 1.3л, 1.5л / 4GRIP

Въпреки че не е много бърз, двигателите му са доста мощни и представянето на пътя като цяло е добро. Возията е леко твърде твърда и липсата на сцепление в предния край предполага, че управлението не е много добро.

Високата форма на Сузуки Игнис и високо разположената позиция на седалката в стил 4×4 го правят много подходящ за градско шофиране. Фактът, че моделът стои по-високо от земята от много свои съперници, има редица предимства. С тези 16см клиренс, преминаването по неравни пътища не са проблем за него.

Интериор и свободно място в Сузуки Игнис

Вътре има място за четирима възрастни, а задните седалки могат да се регулират дори и в легнало положение. Благодарение на високо разположената им позиция, дори така предлагат изглед към пътя.

Не може да се каже същото за багажа обаче. Дизайнерите са използвали почти цялото налично пространство за пътниците. Това означава, че с изправени облегалки на задните седалки, капацитетът е ограничен само до 180 литра – достатъчно за 1-2 сака. Това не помага особено, когато става въпрос за семейни почивки и единствената възможност вероятно би била да поръчате система за багажник на покрива.

Возия

Думата “Ignis” идва от латински и означава “огън”, макар че не може да очаквате прекалено много от това под предния капак. Затова Suzuki разработва алуминиев 1.3л четирицилиндров бензинов двигател за тази кола. С мощност от 83 к.с. колата се движи с много добро темпо, въпреки че максималната скорост е ограничена до 180км.ч.

Едни от недостатъци му са чувствителността към страничен вятър, иначе като цяло Ignis е сносна кола, който има всички предимства на 4×4 автомобилите. Безшумния двигател на колата и и компактните й размери правят Сузуки Игнис практичен в градския трафик.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии