Плъгин Хибрид – добри Plug-In Hybrid модели за 2023 г (мнения и цена)

Плъгин хибрид. Най-добрите хибридни автомобили се предлагат в различни форми и размери, но малко от тях са толкова популярни, колкото множеството хибридни SUV плъгини в момента на пазара.

SUV автомобилите са сред най-популярните автомобили в момента и често фигурират в списъка с най-продаваните автомобили. Плъгин хибрид автомобилите са популярна подгрупа от този сегмент.

Kакво е плъгин хибрид?

Това са хибридни автомобили, но с по-голяма батерия и мощен електрически мотор, способни да действат като напълно електрическа кола за пробег обикновено между 40-80 километра. След като изразходите цялата батерия, въпреки че все още ще има има малко резерви, те се връщат към нормалния си режим на хибриден автомобил.

Плъгин хибридните SUV постигнаха широка популярност с Mitsubishi Outlander PHEV преди почти 10 години и оттогава те се усъвършенстваха. Те привличат благодарение на обещанието си да правят всичко, те могат да бъдат електрическа кола за пътуване до работното място и бензинова кола за уикендите. Plug-in хибридите имат по-нисък данък от този на другите втомобили и често могат да бъдат достатъчни като единствена семейна кола, където някои електромобили може да се затруднят.

Този списък включва едни от най-добрите Plug-in хибридни SUV автомобили (но те не се изчерпват със него разбира се), които се продават днес, вариращи от малки ефективни хибридни автомобили до масивни луксозни модели. Включени са и няколко седемместни автомобила.

Плъгин Хибрид BMW X5 50e

Плъгин Хибрид BMW X5
Raphael Desrosiers, CC BY 2.0, Wikimedia

Не са евтини, но са толкова добри, че няма да съжалявате, че сте похарчили парите си. BMW X5 – много добър SUV PHEV, който отговаря на всички изисквания.

Предимства:

 • Отличен за шофиране;
 • Голям електрически обхват;
 • Практичен и първокласен интериор.

Недостатъци:

 • Ще ви трябват дълбоки джобове;
 • Няма опция за седем места.

БМВ X5 може би е най-добрият от серията на БМВ плъгин хибриди, благодарение на лесния начин, по който изпълнява своята работа.

Той ще измине над 65км реален електрически пробег, наистина добра цифра. И все пак, когато батерията ви свърши получавате шестцилиндров бензинов двигател с много мощност. Интериорът на X5 също е фантастичен и за толкова голяма кола се справя впечатляващо добре. Определено си заслужава високата цена.

Kia Niro, Plug-In Hybrid

Kia Niro Плъгин хибрид
Alexander Migl, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Киа Ниро е компактен, просторен и надежден плъгин хибрид. Втора ръка за годините между 2018 – 2021 може да се намери за около 45 000 – 55 000 лв на българския пазар.

Kia Niro Plug-In Hybrid е може би най-добрият plug-in хибриден SUV на Kia като предлага добър електрически пробег и просторен интериор като за малък SUV.

Предимства:

Недостатъци:

 • малко труден за каране;
 • според някои не е особено вълнуващ за шофиране.

Kia Niro PHEV е средния модел от Niro серията. Той е по-електрифициран от Niro Hybrid, който не се включва, но по-малко от Niro EV, който е изцяло електрически.

Това не е горещ хечбек, но Киа Ниро PHEV е прилично енергичен и ще измине около 48км само на електричество срещу заявен пробег от 60км. Карането по градските улици обаче показват леко твърда возия.

Тойота РАВ4 плъгин хибрид и Suzuki Across

Тойота РАВ4 плъгин хибрид
Dinkun Chen, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Два практически еднакви модела и двата страхотни

Suzuki Across и Toyota RAV4 продават “една и съща кола” с различни емблеми разбира се като и двете са добри.

Плюсове:

 • Дълъг електрически пробег;
 • Би трябва да се окажат надеждни;
 • Добра гаранция и от двете марки.

Минуси:

 • Малко евтин интериор;
 • Подбирайте внимателно.

Въпреки че са различни модели и марки, Suzuki Across е механично идентичен с Toyota RAV4, така че са включили и двата тук. Изборът между двете ще зависи от вашите индивидуални обстоятелства.

Независимо кой ще изберете, ще получите просторен семеен SUV с голям електрически пробег и комфортно шофиране. Само леко евтиното усещане за интериор и инфотейнмънт под номиналното ниво леко ги пощипват.

Виж още: Най-добрата Тойота Хибрид (Ярис, Корола, РАВ 4, CHR)

Hyundai Santa Fe плъгин хибрид

Хюндай Санта Фе плъгин хибрид е голям седемместен PHEV на добра цена. Сега има по-добра цена от “брат си” Kia Sorento.

Предимства:

 • Седем места за PHEV;
 • Пет години гаранция;
 • Предлага се и като самозареждащ се хибрид или дизел.

Недостатъци:

 • малко скъпо като за Hyundai;
 • леко скучно за шофиране според някои.

Plug-in хибридният модел на Хюндай е най-мощният в предлаганите модели и помага на този голям автомобил да се справи с пълен набор от пътници и багаж.

Информационно-развлекателната система и технологията на Hyundai са отлични и наистина лесни за използване – и Santa Fe идва добре оборудван дори в най-евтината си форма. Това не означава, че е евтин, въпреки че в сравнение с другите големи SUV в този списък все още изглежда като изгодна сделка. За актуални цени погледнете тук.

Volvo XC90 Plug-In Hybrid Recharge

Старото Волво XC90 все още е брилянтен плъгин хибрид.

Плюсове:

 • Безопасността е приоритет;
 • Добре доказано задвижване с PHEV;
 • Седем места.

Минуси:

 • Инфотейнмънтът е малко неудобен;
 • Жаден при изтощена батерия.

Volvo XC90 беше представен в сегашния си вид още през 2015 г., но въпреки това на повечето места не се усеща възрастта му. Все още се движи добре, с мощна комбинация от двигател и електрически мотори и комфортно возене. Още изглежда страхотно и ако искате безопасна семейна кола, то тя е за вас.

Малкият екран на информационно-развлекателната система със своите неудобни бутони обаче показва възрастта на колата и по-скоро изяжда бензина, след като изпразните приблизително 40км електрически пробег. Към момента на публикация на статията, цената му в България е 174 266 лв. А за актуални цени отворете този линк.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии