Мицубиши Спейс Стар ревю (2002-2006)

Базиран на същата платформа като Mitsubishi Carisma и Volvo S40, Мицубиши Спейс Стар е удобно непретенциозно возило от среден клас.

M 93, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

И тъй като от компанията не искат да правят комби версия на Каризма, те решават да направят малък миниван с по-висока линия, много доближаваща се по вид на комби.

Модели на Мицубиши Спейс Стар

По-често срещаните модели са:

  • 1.3л мививан с 5 врати, бензин;
  • 1.6л бензинл
  • 1.9л DI-D дизел.

Първата модификация с 1.3-литро двигател има мощност от едва 81 к.с. Наема бавно като достига от 0 до 100км.ч. за около 14 секунди. Едва ли бихте се спрели на този мотор ако сте любуители на спортното шофиране.

Далеч по-добре е версията с 1.6л. двигател. Той предлага избор от две различни трансмисии.  От Мицубиши предлагат механична петстепенна трансмисия или 4-степенен автоматик .Тук икономията на гориво е нещо, за което си струва ако се спрете на този автомобил. Още един плюс е, че колата е сравнително маневрена и на тесни участъци ще са ви мужни само 5 метра за да извършите маневра като обратен завой.

С мощност от 101 к.с., 1.9-литровият дизелов двигател с директно впръскване пък предлага плавно превключване на скоростите. И е малко по-бърза от 1.3 литровия вариант като достига до 100км. за 12 секунди.

Интериор

Интериорът също е подложен на освежаване. Тапицерията е значително поодобрена, както и качеството на пластмасите, използвани за купето. Централната конзола е преработена, както и воланът. Предоставени са дори поставки за чаши за пътниците отзад. Въпреки че разположението на седалките не може да вкара този миниван в клуба на вановете, мястото за жагаж определено си заслужава. Освен че е оборудван с джобове на вратите, Мицубиши Спейс Стар има и място за вещи под пътническата седалка, в задната част на предните седалки и под таблото.

Мицубиши Спейс Стар

M 93, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

В зависимост от гледната точка, Мицубиши Спейс Стар като че ли малко трудно се продава. Автомобили като Vauxhall Meriva на Опел и Honda Jazz предлагат много повече от гледна точка на външен вид и екстри за водача. Но Мitsubishi Space Star ги превъзхожда по отношение на достъпност предвид цената му на старо. Ако искате кола, която ще работи с достатъчна надеждност и без много проблеми при експлоатация, то си заслужава да й дадете шанс.

За ентусиастите и фенове на Мицубиши, може да разгледате форума тук.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии