Suzuki Swift 2022 / Сузуки Суифт 2022

Suzuki Swift 2022 е малък хечбек с подобрен икономичен двигател и изненадващо просторен интериор.

RL GNZLZ / CC BY-SA 2.0, Flickr

Заслужава ли си Suzuki Swift 2022?

Ако търсите малък хечбек, който е лесен за шофиране, достъпен в ценови диапазон и достатъчно просторен, за да превозва петима пътници за кратки пътувания, Сузуки Суифт си заслужава да бъде разгледан.

Сузуки Суифт е не само впечатляващо просторен за малка кола, но и отвътре не изглежда никак малко мястото. Неговите колони на вратите правят покрива да изглежда така, сякаш се издига над останалата част от колата. И ако присвиете малко очи ще забележите нещо в спортния предница на Сузуки Суифт, което напомня на Jaguar F модела.

Ако това не е достатъчно добро за вас, изгледайте видето с 1.0л-я двигател Boosterjet.

Нещата не са толкова вълнуващи, когато се качите вътре, но поне интериорът на Suzuki Swift е интуитивно оформен. Така че няма да имате проблеми да разберете какво прави всеки циферблат и всяко копче. Жалко е, че не можете да кажете същото за 7″-вия сензорен екран. Той е стандартен за почти всички модели.

Твърдите пластмаси, осеяни около кабината на Suzuki Swift 2022, също изглеждат доста по-евтини от тези в повечето алтернативи. Но поне са здрави и се предполага, че трябва да издържат след дълги години употреба.

Платнените седалки на Suzuki Swift също не са особено изискани, но поне са хубави и има достатъчно място да се протегнете, ако сте по-високи. Има дори място за превозване на трима пътници отзад, или двама по големи мъже, поне за сравнително кратки пътувания. Не може да се кажет същото за доста малкия багажник на Suzuki Swift. Въпреди това той има достатъчно място за няколко малки куфара и някоя допълнителна чанта.

Suzuki Swift 2022

така или иначе не е точно автомобилът, който ще вземете за дълги пътувания през уикенда. По-вероятно е да отскочите до магазините или да обикаляте града на път за работа. В тези области той се представя много добре. Големите прозорци и сравнително изправените седалки ви дават много добра гледка навън. Малките размери и лекото управление на Swift го правят лесен за паркиране.

Окачването е малко твърдо и не върши особено добра работа за преодолявяне на неравностите из града.  Но това е една от основните причини, поради които Suzuki Swift е толкова забавен за шофиране по криволичещи малки пътища.

Еднолитровият двигател с турбокомпресор не е най-бързият, но неговият пъргав, характерен достатъчен.  Ако текущите разходи са основната ви грижа, можете да получите и двата двигателя с хибридна система, която ви помага да пестите гориво.

Жалко е, че някои други функции, които биха направили шофирането в града малко по-лесно, като автоматично аварийно спиране идват като стандарт само за автомобили с по-висока спецификация. Но не бива да позволявате това да ви отблъсне, Suzuki Swift все още е много добър компактен хечбек, който е евтин за закупуване, икономичен за каране и все пак създава удоволствие при шофиране.

Разход на гориво при Сузуки Суифт от 2022г

Разход на гориво
Градско шофиране 4.8 л/100 км
Извънградско шофиране 4.6 л/100 км
Комбиниран разход 5.7 л/100 км

Колко струва Сузуки Суифт от 2022г?

Цебната на Сузуки Суифт от 2022г е в диапазон от 35000лв до 40000лв. Цената на употребявано Suzuki Swift започва от около 15000лв.

Предложени статии

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Колко издържат спирачните дискове?

Както при спирачните накладки, продължителността на живота на спирачните дискове ще е различна за различните превозни средства. Понякога и накладките, и дисковете трябва да се...