Mercedes G63 AMG / 2014 Ревю

Луксозния Mercedes G63 с квадратни форми, наречен G-Wagon е доста търсен сред хората, които могат да си го позволят. Дори и на старо, цената му е значително висока.

Alexandre Prevot / CC BY-SA 2.0, Flickr

Mercedes за първи път проектира G-класата през 70-те години, като е разработен предимно за военни цели. Целта е да се направи МПС, което винаги да тръгва безпроблемно и да преминава почти навсякъде. G е съкращение от Geländewagen, което пък на немски означава “превозно средство за неравни пътища”. И моделът наистина си заслужава името.

Имаше доста големи подобрения на модела през годините, но на външен вид в сравнение с новата G-класа не изглежда толкова по-различен. Това все още е старата школа 4×4, със здраво окачване, отделно шаси и висок център на тежестта. Може би автомобилите, който са най-сходни по вид и начин на возене като при  този емблематичен и луксозен модел са Land Rover Defender, Range Rover или BMW X7.

Как вози Mercedes G63?

Mercedes G63

Pexels

Имайки предвид 2.5 тонното си тегло и формата на тухла, Mercedes G63 AMG се противопоставя на логиката, като ускорява с шокираща лекота. Влизайки в завои, високата и тясна G-класа не вдъхва обаче много доверие.

За сметка на това осигурява гладко и комфортно пътуване. При шофиране по магистрала, самата форма на автомобила създава голямо съпротивление и шум, което не е особено приятно. Думата икономичност при тази кола обаче изобщо не съществува, гълтайки ужасните 20л на сто километра (осреднен разход на кола втора ръка, от потребителски мнения).

Интериор на Mercedes G63

Имайки впредвид основното преобразяване на интериора на автомобила, визията на Mercedes G63 все още е добре разпознаваема. В сравнение с другите си конкуренти от неговият клас, кабината на G63 е огромна и осигурява достатъчно място. Материалите от скъпа кожа до богати акценти от качествено дърво естествено отговаря на стандартите за луксозни автомобили. Интерфейсът на електрониката COMAND се съчетава с голям дисплей, копчета за управление и монтирани на таблото бутони. И както всички други информационно-развлекателни системи, и тази изисква малко време за свикване, но след това лекотата за използване е незаменима.

Модели на Mercedes G63 AMG и характеристики

Mercedes G-class от 2014г. е проектиран изцяло за пет пътника. Предлага се в две версии: G550 и G63 AMG. Задвижването на Mercedes-Benz G550 е s 5.5-литров V8 двигател, който доставя 382 конски сили. Ускорява от 0 до 100км.ч. за изненадващите 6.3 секунди.

Mercedes G63 AMG обаче е подобрен с два турбокомпресора, които повишават мощността на V8 двигателя до 536 к.с. Така спринтът от 0 до 100 км/ч отнема само 5.3 секунди. Със сигурност всеки джип, който може да ускори от 0 до 100 км/ч за 5.3 секунди е впечатляващ, но фактът че този почти 3 тонен луксозен SUV го постига с лекота, го прави още по вълнуващ.

G63 AMG цени

Тези модели джипове на мерцедес държат цена дори и дълго време, след като са излезли нови от завода. В зависимост от годината, екстрите и базовия мотор, осреднена цена за Мерцедес G63 AMG е трудно да се даде, но като цяло започват от 90 000лв до до 360 000лв и нагоре. Така че запретвайте ръкави, ако искате да се сдобиете с ръбавия гигант.  Може да е квадратен, но си остава елегантен дори и в тази си форма.

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии