Дачия Логан / кратко ревю

Автомобили като Дачия Логан се утвърдиха като бюджетно звено без излишни украшения, която като в същото веме предоставя много.

Vauxford, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Това комби се намира в средата на гамата на Dacia между Sandero и SUV Duster. В резултат на това той е по-просторен от Sandero, ное по-изгоден финансово Дачия 4×4.

Цялото име Дачия Логан всъщност е Logan MCV. MCV означава Многофункционално превозно средство (Multi Convivial Vehicle).

Logan и Sandero  определено споделят много характеристики, тъй като Logan е почти  идентичен със Sandero от предницата до задните врати. Дачия Логан също е базирана на Рено Клио отдолу, което предполага, че неговата изпитана и тествана ходова част трябва да му помогне да бъде по-надежден автомобил.

Инериор на Дачия Логан

Не е изненада  че кабината на Logan е повече Primark, отколкото Prada :). С множеството тъмни материали, направени да издържат на усилена експлоатация се губи доста от усещането за лукс. Поне моделите от облицовката Ambiance имат хромирани детайли около инструментите, които придават на купето малко повече чар. Таблото е просто разположено добре и с малкото налични контроли е лесно за използване.

Какво е да караш Дачия Логан?

Повече от всичко друго, начинът на шофиране на Logan напомня на това да караш  народна кола. Dacia сама по себе си не е лоша кола и возията е приемлива през повечето време, но със сигурност е доста особена, като окачването допълнително затруднява спокойствието при пътуване.

Дачия Логан и мощности

Добрата новина е, че Dacia използва за модела двигатели от Renault, което означава, че този модел идва с най-новия 1.0л. трицилиндров бензинов двигател със 74 к.с. Лошата новина е, че поради липсата на звукоизолация, двигателят винаги се чува доста силно.

Другият бензинов вариант е трицилиндров 0.9-литров турбо мотор с мощност 89к.с. Той е много по-силен от 1.0 и дърпа добре от ниски обороти

1.5-литровият дизел с 89 к.с. е най-мощният от групата и е способен на изненадващо  темпо, когато е необходимо. Въпреки това, за няго трябва да добавите още финансови средства.

Едно онлайн издание класира Дачия Логан, като един от автомобилите, които са най-добре застрашени от ръжда. Ако това е така, изглежда че с годините нямаа да ви се налага кърпене и пребоядисване.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии