Дачия Логан (Dacia Logan 2013 – 2020г)

Понякога по-малкото е най-доброто, така понякога е и с Дачия Логан. Вярно е, че има моменти, когато искаме почвече екстри, но когато става въпрос за семеен транспорт, може да бъде наистина лесно да изразходвате бюджета за нещо, от което всъщност не се нуждаете, тенденция, която производителите на премиум автомобили  разчитат от години. На другия край на спектъра е Дачия Логан.

Модели на Дачия Логан

Бензинови двигатели

  • DACIA Logan 0.9L TCe 5AT (90 к.с)
  • Дачия Логан 0.9L TCe 5MT (90 к.с)
  • DACIA Logan 1.0L 12V 5MT (75 к.с)

Дизелови двигатели:

  • Дачия Логан 1.5L dCi 5AT (90 к.с)
  • DACIA Logan 1.5L dCi 5MT (75 к.с)
  • DACIA Logan 1.5L dCi 5MT (90 к.с)

В автомобилната индустрия всички си мислеха, че знаяр какво е „стойностна марка кола“. Тогава се появи Dacia и промени концепцията завинаги. Дори китайските производители се борят да се конкурират с цените, които този румънски производител предлага на растящата си група от очевидно много доволни клиенти, хора, които търсят автомобили, доставящи всичко, от което се нуждаят – и нищо, което не правят. До голяма степен това беше предоставено от компактния семеен компактен комби модел на Дачия Логан.

Казваме „компактен“, защото на теория тази кола се конкурира с по-малки комби автомобили като тези, базирани на познати хечбеци като Форд Фокус и Опел Астра. На практика обаче той всъщност е доста голям, по-голям от повечето модели от този вид – но по-важното е, че е и много по-евтин. Мислете за цена наполовина и ще сте на прав път.

Какво получавате от Дачия Логан?

Що се отнася до усещането, което получавате отпред, то по-скоро зависи от нивото на оборудване, което сте избрали. На базово ниво колата ще ви се стори малко опростена, но по-високите окомплектовки изглеждат много по-приятно,особено ако сте си взели модел с кожени седалки.

Отзад има наистина много място и може да се чудите кака са успели с всичкото място, което са отделили за багажника.

Купувачите, които избират базово ниво на оборудване, ще трябва да се справят без покривало за багаж и каквото и да е нощно осветление, което изглежда малко лошо. Въпреки това, по отношение на размера на товарното пространство, не може да има оплаквания. Това багажно отделение е доста огромно за това, което в края на краищата е относително компактен автомобил с дължина малко под 4.5 метра.

Получавате 573 литра свеж въздух с всички седалки на мястото си, цифра, която може да бъде увеличена до 1518 литра, ако можете да избутате напред разделящата се в съотношение 60:40 задна седалка и да освободите 2,7 м дълга товарна дължина

За още по-дълги предмети, като велосипеди, можете да увеличите още повече дължината на товарния си капацитет, като избутате напред стандартната сгъваема плоска седалка на предния пътник.

Резервни части

Един въздушен филтър струва около 30лв. Предните спирачни дискове струват от 100 и 160лв. Предните спирачни накладки се намират в диапазон от 60 до 75лв за комплект. Един маслен филтър струва между 20лв. Една свещ е около 15лв. Радиаторът е около 250лв. Един горивен филтър струва между 25лв. Един фар е около 230лв. Като цяло няма нужда да се притеснявате за резервните части на Дачия Логана защото са евтини и достъпни.

Шофиране с Дачия Логан

Купувачите на Дачия Логан MCV имат избор между три двигателя, но ви предлагаме да насочите вниманието си предимно към по-слабите две опции, като и двете предлагат 90 к.с. За тези с моделите, работещи на бензин, може да обмислят трицилиндровия турбо агрегат TCe 90, не само защото е много по-ефективен избор от базовия 1.2-литров бензинов вариант със 75 к.с., но и е с добра теглителна мощност

Динамиката на управлението: Дачия Логан не се справя перфектно със завиването, затова не я издувайте на остри завои.

Като цяло, ако за вас автомобилът е просто функционална машина Дачия трябва да оправдае разходите си. Нямате луксозна кабина, авангардна динамика на шофиране и модерен външен вид, но дали те наистина са абсолютно необходими в автомобил от този клас?

Новата Дачия Логан 2023г.

 

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии