Opel Astra H ревю (Опел Астра H)

Вероятно сте чували, че Opel имаха не само финансови проблеми, но и проблеми свързани с надеждността на автомобилите, който произвеждат.

Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Преди да продадат марката, от General Motors осъзнаха, че нещата не вървят никак добре с производството на последните модели. Затова направиха последен опит като компенсация и пуснаха модели като Opel Insignia с надежда дa бъде по успешeн от другите. Но за жалост високата цена на този модел отказа купувачите и отбеляза пореден неуспешен опит за компанията.

Преди този момент обаче Opel имаше някои добри и някои не толкова добри модели. Днес ще направим кратко ревю на модела Opel Astra H, който е във варианти на компактен хечбек, комби, седан и кабрио, произвеждан от 2004 до 2009г.

Има няколко точки, в които Opel Astra H наистина впечатлява.Разнообразието от двигатели, стилове на каросерията, интериорни облицовки и някои други екстри. Това, са нещата, които наистина дадоха на Astra H разпознаваемост и толкова успех в Европа, както и в Азия. Днес все още се движат много от тях по пътищата, като най-вероятно и за в бъдеще ще бъде така. Стига собствениците им да осигуряват необходимата поддръжка. Все пак този модел с доста прилична цена е една от най-продавани коли в Европа и не само.

Opel Astra H – управление

Opel Ahstra H

CC BY-SA 3.0, / Wikimedia

Опел Астра H има много здраво и надеждно окачване. Смесицата между комфорта и пъргавината, която ни предоставя при возене се усеща доста добре както в градски условия, така и при по-дълги извънградски пътувания. Спортната версия на Астра H може би няма да бъде най-добрият избор, който ще направите. Тя трудно може да се нарече спортна но все пак, ако искате една здрава кола, която да ви върши работа, евтина и надеждна, е малко вероятно да намерите нещо по-добро за по-малко пари от това, което Опел Астра H може да предложи.

Двигател на Opel Astra H

Едни от двигателите, които са по-проблеми за този модел са 1.6 и 1.8 бензинови версии и 1.9 CDTI дизелови двигатели. А този, който изглежда е най-здрав и предпочитан сред всички купувачи несъмнено е дизеловата версия на 1.7 CDTI с 80 конски сили. Разходът на гориво в сравнение с конкурентите на моделът е доста иконoмичен.

Предложени статии

Последни статии

Произволни статии