Opel Astra H ревю (Опел Астра H)

Вероятно сте чували, че Opel имаха не само финансови проблеми, но и проблеми свързани с надеждността на автомобилите, който произвеждат.

Wikimedia , CC BY-SA 3.0

Преди да продадат марката, от General Motors осъзнаха, че нещата не вървят никак добре с производството на последните модели. Затова направиха последен опит като компенсация и пуснаха модели като Opel Insignia с надежда дa бъде по успешeн от другите. Но за жалост високата цена на този модел отказа купувачите и отбеляза пореден неуспешен опит за компанията.

Преди този момент обаче Opel имаше някои добри и някои не толкова добри модели. Днес ще направим кратко ревю на модела Opel Astra H, който е във варианти на компактен хечбек, комби, седан и кабрио, произвеждан от 2004 до 2009г.

Има няколко точки, в които Opel Astra H наистина впечатлява.Разнообразието от двигатели, стилове на каросерията, интериорни облицовки и някои други екстри. Това, са нещата, които наистина дадоха на Astra H разпознаваемост и толкова успех в Европа, както и в Азия. Днес все още се движат много от тях по пътищата, като най-вероятно и за в бъдеще ще бъде така. Стига собствениците им да осигуряват необходимата поддръжка. Все пак този модел с доста прилична цена е една от най-продавани коли в Европа и не само.

Opel Astra H – управление

Opel Ahstra H

CC BY-SA 3.0, / Wikimedia

Опел Астра H има много здраво и надеждно окачване. Смесицата между комфорта и пъргавината, която ни предоставя при возене се усеща доста добре както в градски условия, така и при по-дълги извънградски пътувания. Спортната версия на Астра H може би няма да бъде най-добрият избор, който ще направите. Тя трудно може да се нарече спортна но все пак, ако искате една здрава кола, която да ви върши работа, евтина и надеждна, е малко вероятно да намерите нещо по-добро за по-малко пари от това, което Опел Астра H може да предложи.

Двигател на Opel Astra H

Едни от двигателите, които са по-проблеми за този модел са 1.6 и 1.8 бензинови версии и 1.9 CDTI дизелови двигатели. А този, който изглежда е най-здрав и предпочитан сред всички купувачи несъмнено е дизеловата версия на 1.7 CDTI с 80 конски сили. Разходът на гориво в сравнение с конкурентите на моделът е доста иконoмичен.

Често срещани проблеми с Опел Астра Н

Проблеми при Opel Astra H – всички модели

ПРОБЛЕМКонтролната лампа ABS светва.
ПРИЧИНА – Водата навлиза във връзката на сензора за скорост ABS задни колела.
РЕМОНТ – Проверете конектора на сензора за скорост за корозия на задните ABS колела. Сменете, ако е необходимо. Напълнете конектора на новия сензор за скорост със силиконова грес ABS задни колела.

Opel Astra H – при всички модели с ESP

ПРОБЛЕМ – Не е възможно да калибрирате сензора за ъгъл на завиване с помощта на подходящо диагностично оборудване.
ПРИЧИНА – Сензорът за ъгъл на завиване не е подравнен.
РЕМОНТ – Изключете акумулатора. Изчакайте 5 минути. Свалете волана. Регулирайте сензора за ъгъл на завиване в централна позиция. Монтирайте волана. Свържете отново батерията. Калибрирайте сензора за ъгъл на завиване, като използвате подходящото диагностично оборудване.

Проблем с Astra H при всички модели с климатик

ПРОБЛЕМ – Шумен компресор на климатика между 1500-2000 оборота.
ПРИЧИНА – Софтуерна грешка / двигател компютър (ECM).
РЕМОНТ – Инсталирайте нова версия софтуера, версия S / W 13.601, наличен от TIS CD 56.

Проблем с Astra H – всички модели с климатик

ПРОБЛЕМ – Неравномерен шум от двигателното отделение при ускорение между 2000-3000 оборота в минута при нормална работна температура.
ПРИЧИНА – Маркучът на климатика е в контакт с част от тялото.
РЕМОНТ – Проверете тръбата на климатика за признаци на контакт с част от тялото. Поставете лепяща лента върху тръбата на климатика, където е възникнал контактът.

Проблем с Opel H – опри всички модели

ПРОБЛЕМ – Странен звук от предното окачване при преминаване през „легнали полицаи“ с по-ниска скорост при висока външна температура.
ПРИЧИНА – Дефектни предни скоби за окачване на долните рамена.
РЕМОНТ – Свалете долните рамена на предното окачване. Сменете лагерите на долните рамена на предното окачване. Използвайте специален инструмент. Поставете долните рамена на предното окачване. Проверете подравняването на предните колела и регулирайте, ако е необходимо.

Опел Астра H – при всички модели с КОД НА ТРАНСМИСИЯ M32, 2005/2006

ПРОБЛЕМ – Бръмчене или тропане от 3-та предавка.
ПРИЧИНА – Жилата на скоростния лост предават звук към вътрешността на автомобила.
РЕМОНТ – Инсталирайте модифицираните кабели на скоростния лост.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии