Opel Corsa Vauxhall / Опел Корса Воксхол

Най-новата Опел Корса Воксхол е в пъти по-добра от колата, която замени, предлагайки убедителна комбинация от производителност, икономичност, комфорт плюс удоволствие от шофиране.

Vauxford, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Автомобила изглежда добре, може да се похвали с един от най-добрите бензинови двигатели в своя клас и се е възползвал в голяма степен от модерната визия, предложена от най-новото Peugeot 208.

Цялата използвана технология е доста актуална, но не може да не се почувства, че целият пакет е малко надценен. Ключови съперници като Ford Fiesta и Renault Clio са със сходна форма, но по-добри за шофиране и по-евтини за закупуване.

По важното за Опел Корса Воксхол

Най-новата Corsa на Vauxhall бе един от първите продукти, които пристигат след поглъщането на британската марка Воксхол от PSA Group. Под изцяло новата каросерия на Корса е платформа, която е споделена с Peugeot 208, заедно с изцяло нов бензинов двигател, който също е като френския братовчед на Corsa.

Има обаче много неща, които разделят двете taka тясно свързани коли. Отвътре и отвън Опел Корса Воксхол изглежда, а и се усеща уникално. Остри, модерни линии правят,  Corsa да изглежда по-добре от всякога, докато удобният интериор може да се похвали с висококачествена тапицерия и актуални технологии.

Vauxhall намали нивото на оборудване, въпреки че все още има избор от три спецификации. Начално ниво Design, спортна GS Line и най-високата гама Ultimate. Изцяло електрическият модел Corsa има малко по-различна гама оборудване.

Опциите с бензинови двигатели включват 1.2-литров трицилиндров двигател със 74 к.с. или 1.2-литров двигател с турбокомпресор с 99 или 128 к.с. Моделът с 99 к.с. спечели наградата Двигател на годината през 2018 г.Това става благодарение на неговия баланс между мощни характеристики и отлична икономия на гориво.

1,5-литровия дизелов двигател нa Опел Корса Воксхол

доставя 101 к.с., но вече не е достъпен за поръчка, докато тези, които предпочитат по-ниските разходи, може да открият, че изцяло електрическата Corsa със 134 к.с. е по-привлекателна.

Петстепенната ръчна скоростна кутия е стандартна за бензиновия вариант със 74 к.с., докато шестстепенната кутия е включена в бензиновите автомобили с 99 к.с. и дизеловите автомобили със 101 к.с. Осемстепенна автоматична трансмисия се предлага като опция за бензиновата версия с 99 к.с., въпреки че е стандартна за модела със 128 к.с.

Corsa е напълно преработена от самото начало, за да се справи с конкурентите си в един от най-горещо оспорваните пазарни сегменти. Неговите най-близки съперници са отличните Ford Fiesta и Renault Clio. Има идруги способни съперници като по-големия Volkswagen Polo, SEAT Ibiza и естествено, Peugeot 208, който споделя толкова много от механиката си с Corsa.

Използвани и почти нови

От представянето си в Англия през 1993 г. Опел Корса Воксхол е постигнала над два милиона продажби, така че трябва да има готови доставки от използвани или почти нови екземпляри, от които да избирате. Спортните модели с три врати са по-малко практични от семейните версии с пет врати, но ако търсите нещо пикантно, тогава вариантите GSi и VXR може да ви харесат.

Предложени статии

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии