Ford Transit Connect (Форд Транзит Конект) 2022

Ford Transit Connect от 2022г. с неговата маневреност и гъвкавост го правят страхотен градски ван, но по неговият характер и двигател има какво още да се желае.

GabboT, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Някои хора ще го намерят за и тези недостатъци не са толкова големи. Предлага се като товарен ван, който ще побере до седем пътника. Ford Transit Connect може да бъде конфигуриран за множество задачи и цели.

Ford Transit Connect

Има избор между къси или дълги междуосия и задна повдигаща се врата или симетрични задни врати. Ford дори предлага популярни функции като Apple CarPlay и Android Auto, както и помощни средства за водача като адаптивен круиз контрол и наблюдение на мъртвите точки.

Когато натоварванията по магистралата са големи Форд Транзит Кънект е лесен за управление, подобно на картинг, което е очарователно.

Красотата на Ford Transit Connect е, че може да се конфигурира и оборудва, за да отговори на различни нужди. Mоделът XLT от средно ниво епредпочитан. В сравнение с базовия модел, той добавя стандартна информационно-развлекателна система със сензорен екран. Има вградена навигация и Wi-Fi.

Всеки XLT разполага с екстра за наблюдение на мъртвата точка и предупреждение за наближаващ трафик отзад. Единствените допълнителни опции, които може би ще искате да добавите са, са адаптивен круиз контрол, предни и задни сензори за паркиране и асистент за поддържане на лентата. Възможността за теглене на ремарке също е добро допълнение, защото отключва капацитет за теглене до 900кг.

Двигател и трансмисия на Ford Transit Connect

Ford Transit Connect се предлага само с предно задвижване, но има възможност заизбор от два допълнителни четирицилиндрови двигателя. 2.5-литровият вариант се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тази комбинация не е особено добра, когато се опитвате да изпреварвате по магистралата.

Има и 2-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който е съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия. Transit Connect може да тегли до 3000кг и да носи максимален полезен товар от 712кг. Последният модел, който е с дълго междуосие,изглежда доста пъргав в градски условия. При шофиране по неравна настилка леко подскача, но все пак няма идеални условия които да ни доставя един автомобил за всички нужди.

Интериор и комфорт при Форд Транзит Кънект от 2022

Предната седалка на Ford Transit Connect изглежда позната. Модела може да бъде снабден с трети ред седалки, който позволява местата да станат до седем. Всеки модел разполага с ниска височина на седалката. Табло включва ергономичен ценрален отсек, който включва управление за климатичния контрол, информационно-развлекателната система и други екстри. Товарният ван предлага доста голям обем, докато пътническият ван доставя още повече място със сгънати втори и трети ред седалки. Желаните екстри включват двузонов автоматичен климатроник и опция за безжично зареждане.

Функции за безопасност в помощ на водача

Докато някои технологии за подпомагане на водача са стандартни, останалата част от списъка се заплаща допълнително. Някои от основните функции за безопасност включват:

  • предупреждение за челен сблъсък и автоматично аварийно спиране;
  • мониторинг на мъртви точки и предупреждение за трафик отзад;
  • асистент за следене на лентата и предупреждение при напускане от нея.

Виж още: Форд Пума

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии