Ford Transit Connect (Форд Транзит Конект) 2022

Ford Transit Connect от 2022г. с неговата маневреност и гъвкавост го правят страхотен градски ван, но по неговият характер и двигател има какво още да се желае.

GabboT, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Някои хора ще го намерят за и тези недостатъци не са толкова големи. Предлага се като товарен ван, който ще побере до седем пътника. Ford Transit Connect може да бъде конфигуриран за множество задачи и цели.

Ford Transit Connect

Има избор между къси или дълги междуосия и задна повдигаща се врата или симетрични задни врати. Ford дори предлага популярни функции като Apple CarPlay и Android Auto, както и помощни средства за водача като адаптивен круиз контрол и наблюдение на мъртвите точки.

Когато натоварванията по магистралата са големи Форд Транзит Кънект е лесен за управление, подобно на картинг, което е очарователно.

Красотата на Ford Transit Connect е, че може да се конфигурира и оборудва, за да отговори на различни нужди. Mоделът XLT от средно ниво епредпочитан. В сравнение с базовия модел, той добавя стандартна информационно-развлекателна система със сензорен екран. Има вградена навигация и Wi-Fi.

Всеки XLT разполага с екстра за наблюдение на мъртвата точка и предупреждение за наближаващ трафик отзад. Единствените допълнителни опции, които може би ще искате да добавите са, са адаптивен круиз контрол, предни и задни сензори за паркиране и асистент за поддържане на лентата. Възможността за теглене на ремарке също е добро допълнение, защото отключва капацитет за теглене до 900кг.

Двигател и трансмисия на Ford Transit Connect

Ford Transit Connect се предлага само с предно задвижване, но има възможност заизбор от два допълнителни четирицилиндрови двигателя. 2.5-литровият вариант се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Тази комбинация не е особено добра, когато се опитвате да изпреварвате по магистралата.

Има и 2-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който е съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия. Transit Connect може да тегли до 3000кг и да носи максимален полезен товар от 712кг. Последният модел, който е с дълго междуосие,изглежда доста пъргав в градски условия. При шофиране по неравна настилка леко подскача, но все пак няма идеални условия които да ни доставя един автомобил за всички нужди.

Интериор и комфорт при Форд Транзит Кънект от 2022

Предната седалка на Ford Transit Connect изглежда позната. Модела може да бъде снабден с трети ред седалки, който позволява местата да станат до седем. Всеки модел разполага с ниска височина на седалката. Табло включва ергономичен ценрален отсек, който включва управление за климатичния контрол, информационно-развлекателната система и други екстри. Товарният ван предлага доста голям обем, докато пътническият ван доставя още повече място със сгънати втори и трети ред седалки. Желаните екстри включват двузонов автоматичен климатроник и опция за безжично зареждане.

Функции за безопасност в помощ на водача

Докато някои технологии за подпомагане на водача са стандартни, останалата част от списъка се заплаща допълнително. Някои от основните функции за безопасност включват:

  • предупреждение за челен сблъсък и автоматично аварийно спиране;
  • мониторинг на мъртви точки и предупреждение за трафик отзад;
  • асистент за следене на лентата и предупреждение при напускане от нея.
предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Ауди Q7 SUV ревю от 2006 до 2014 (Audi Q7 – мнения)

Ауди Q7 известен със своята система за задвижване 4х4 quattro, но му липсват интелигентни офроуд системи като тези на Land Rover Discovery. Той все пак...