Iveco Daily ван (микробус)

Iveco Daily е голям лекотоварен ван, произвеждан от италианския автомобилен производител Iveco от 1978 г. насам.

Vauxford, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Iveco Daily е и най-дълго произвежданото превозно средство на компанията и за повече от 40 години са продадени над 3 милиона бройки. Днес се продава на 110 пазара по света.

Ванът Iveco Daily не се е променил много във външния вид след актуализация през 2016 г., но през 2019 г. италианският тежкотоварен ван e актуализиран с по-екологичен двигател и подобрен интериор. Направени механични промени и пълен набор от опции за безопасност и системи за подпомагане на водача.

Iveco Daily остава един от малкото микробуси на пазара, които използват отделно шаси и конструкция на каросерията.  Съперници като Mercedes Sprinter използват unibody конструкция и така обикновено превозват много по-леки товари. Daily може да пренася от 3.3 до 7 тона, в зависимост от спецификацията и стила на каросерията. За сравнение при Mercedes Sprinter отношението между 3.5 до 5.5 тона.

С последната актуализация на Ивеко Дейли от компанията са се опитали да направят това, което клиентите им поискали: подобрен комфорт на водача, икономия на гориво и технологии – както в кабината, така и за безопасността на водача.

Предимства и недостатъци на Iveco Daily

Предимства

  • Дълги сервизни интервали и гаранция;
  • добтра гаранционна поддръжка;
  • Най-големият панелен ван на пазара;
  • Мощни двигатели, отлична осемстепенна скотостна кутия;
  • Избор на алтернативно гориво;

Недостатъци

  • Не е най-добри иоьбор в сегмента като цена;
  • Незадоволително качество на интерирора;
  • Здравата конструкция намалява полезния товар до 3.5 тона;
  • Според някои, не е толкова удобен за шофиране, колкото при конкурентните марки ванове;

Кабина и интериор на Ивеко Дейли

Iveco се постара да подобри кабината в най-новия модел и въпреки че дизайнът остава до голяма степен същият като преди, има няколко промени, които му помагат да върви в крак с повечето си конкуренти.

Най-очевидната промяна е новият по-малък волан.Това се усеща добре пришофиране. За първи път Iveco Daily се предлага както с регулиране на наклона на седалката, така и на обхвата и намирането на добра позиция при шофиране е по-лесна отвсякога. Панорамната видимост е отлична, а големите странични огледала също вдъхват доверие.

Често срещани проблеми и неизправности

Iveco Daily има разумна репутация за надеждност като жяло. Има някои често срещани неизправности като проблеми със сферични шарнири и инжекторите.

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии