Мерцедес Вито ревю / Mercedes Benz Vito

Мерцедес Вито (V-Class) е миниван, произведен от Mercedes-Benz като автомобил подходящо за различни цели. Предлага се като стандартен товарен ван или като такъв с места за пътници.

Vauxford, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Мерцедес Вито е наистина голям автомобил. Първото поколение влиза в продажба през 1996 г., а второто поколение е представено през 2004 г. и автомобилът получава новото име Viano (Виано). През 2010 г. е обновен с ревизирани предни, задни брони и светлини. Интериорът също е подобрен с нови по модерни материали и напреднала технология. Третото поколение е пуснато през 2014 г. и се връща към името си V-Class.

Мерцедес Виано се предлага в конфигурации както със задно, така и със 4 по 4 задвижване на колелата. Предлага се във вариации на четири бензинови и дизелови двигателя, съчетани с шестстепенна механична скоростна кутия или петстепенна автоматична TouchShift.

Мерцедес Вито

е средният ван в гамата на компанията. Продава се заедно с по-големия си брат Спринтер и по-малкия Читан. Има просторна товарна площ и някои полезни технологии на борда. Tози ван определено трябва да бъде в краткия ви списък, ако искате да закупите средно голямо МПС. Мерцедес Вито е насочен към най-натоварения и конкурентен сектор на пазара, но заедно с това се предлага и на добра цена. Тоеа означава, че е достоен конкурент на модели като Форд Транзит Къстъм, Фолксваген транспортер, Vauxhall Виваро, и др, макар и да се наложи да се откажете от някои луксове, ако изберете Mercedes.

Последното поколение Мерцедес Вито има премиум имидж, но продажбите претърпяват крах, защото се е предлагал само в ограничен брой конфигурации. Появата на вана през 2014г. въведжда оформление на трансмисията с предно или задно задвижване, избор между две междуосия и три дължини на каросерията.

Освен версиите с панели отзад, можете също да поръчате моделите Vito Crew Van както и Vito Taxi за таксиметрови цели. И разбира се Мерцедес Вито е комерсиалната версия на Mercedes V класа пътнически автомобил.

Електрически Мерцедес eВито / eVito

Електрическия вариант на вана, който използва шаси W447 е представен през ноември 2017г. В сравнение с предшественика си той изминава 150км с едно зареждане.

Оборудван с двигател със 113к.с. максималната му скорост е ограничена до 80км.ч., но може да бъде отключена до 120км.ч.

Разход на гориво

Разход на гориво – Мерцедес Вито [W447] автоматик от 2014 – до 2019г.

Разход на гориво
Градско шофиране 9 л/100 км
Извънградско шофиране 6.7 л/100 км
Комбиниран разход 7.5 л/100 км

Предимства и недостатъци

Предимства

  • избор на предно или задно задвижване;
  • три дължини шасито;
  • излъчване за високо качество;
  • комфорт на дълги разстояния;
  • добра цена.

Недостатъци

  • неудобна ръчна спирачка;
  • конкуренцията предлага  по голямо място за полезни товари;
  • тъсна кабина;
  • липсва на някои удобства като цяло.
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии