Мини Купър Кънтримен (2016 моделна година)

Мини Купър Кънтримен е един от най-отличителните и забавни малки кросоувър автомобили на пазара. Разбира се те не са най-практичната опция в този ценови диапазон, тъй като други кросоувъри могат да се похвалят с много повече място и комфорт, но Мини Купър Кънтримен е малък сладък автомобил, който много хора харесват, а тези които го притежават трудно се разделят с него.

Jaku Maciejewski, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Мини Купър Кънтримен от 2016г

Този почти квадратен малък кросоувър дебютира преди няколко години и въпреки че все още е автомобил с малък като цяло размер, той предлага практичност и има четири врати, а местата за пътниците отзад са напълно достатъчни за възрастен човек. Повишеният клиренс на Кънтримен и задвижването на всички колела също добавят плюс към автомобила.

Багажното пространство е около два пъти по-голямо в сранение с това на обикновения Мини Купър хечбек. Стандартният двигател с мощност от 121 конски сили идва малко слаб, но модификациите на моделите S и JCW разполагат с по-мощни двигатели с турбокомпресор, които ще ви се понравят повече.

Спортното окачване на Мини Купър Кънтримен осигурява добро управление, което бихте очаквали от модел, носещ емблемата на Mini, макар и с цената на обичайното качество на возене. Както при всички модели Mini, списъкът с опции е дълъг и богат, предлагайки привидно безкраен набор от възможности за персонализиране.

Ако търсите гладко возене и наистина просторен интериор, не е зле да разгледате  кросоувъри като Ford Escape 2016 или  Mazda CX-5, които все се справят доста добр. Но, ако сърцето ви ви тласка към Мини Купър в такъв случай не пропускайте възможността да отеделите малко време и на Мини Клубман.

Представяне на пътя

Под предния капак базовата версия на Мини Купър Кънтримен от 2016г получавате 1.6-литров четирицилиндров двигател, с мощност от 121 к.с. и 114 Нм въртящ момент. Шестстепенната ръчна скоростна кутия е стандартна, но и има вариант за автоматичната такава.

От компанията споделят, че Mini ускорява от нула до 100 км.ч за 9.8 секунди с ръчна скоростна кутия с 1 секунда повече за версията с автоматична ск. кутия.

Моделът на John Cooper Works (JCW) wdiga още повече производителността с 1.6-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който генерира мощност от 208 к.с. Задвижването на всички колела е стандартно, а този модел достига до 100км.ч. за едва 7 секунди, което е добро постижение за моделите от серията.

Мини Купър Кънтримен може да е най-големият в семейството, но споделя много от привлекателните черти на своите псъбратя. С по-високия си център на тежестта, той  не е толкова бърз и пъргав като Мини хечбек с две врати, но отзивчивото и прецизното кормилно управление го правят забавен за шофиране. Качеството на возене обаче може да е малко твърде твърдо за вкуса на някои хора.

Интериор на Мини Купър Кънтримен

Вътре в автомобила ще откриете, че изглежда по-просторен в сравнение с хечбека. Когато става въпрос за товарен капацитет, кънтримен предлага точно 1.2 куб. метра налично пространство със сгънатите задни седалки. Така или иначе, товарното отделение на Кънтримен е по-малко просторно от други малки кросоувъри, но изглежда това е цената, която плащате за иначе симпатичния автомобил.

От визуална гледна точка, интериорът на Кънтримен следва предишните версии с всички отличителни елементи на Мини.

Предимства и недостатъци

Предимства

  • добро управление, като за малък кросоувър;
  • задоволително пространствоо отзад;
  • икономични двигатели;
  • подобрена мощност при моделите  S и JCW.

Недостатъци

  • бвано ускорение с базовия двигател;
  • твърдо возене;
  • по-малък товарен капацитет от повечето конкуренти от сегмента;
  • идва малко скъп спрямо подобните автомобили от сегмента.
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии