Porsche Panamera 2017

Изцяло новото Porsche Panamera от 2017г. счупва рамката на спортен седан. От Порше проектират моделът с цел да създадат един спортнен, луксозен и елегантен автомобил с четири врати.

Brian Snelson, CC BY 2.0, Flickr

С повече технологии от пътнически самолет и по-висока възпроизводителност от 911 GT3, този автомобил изобилства от функции и екстри. Те буквално ще ви задържат да останете в него. При този модел няма подоно нещо като бавно Porsche, като дори и най-маломощноата версия на Porche Panamera ускорява от 0 до 100км.ч. за 5 секунди. Това е и един от най-пъргавите автомобили изобщо създавани някога от серията на Порше, който бие всичките си конкуренти.

Удобства при шофиране на Porsche Panamera

Porsche Panamera

hugh llewelyn, CC BY-SA 2.0, Wikimedia

Осемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител е една и съща за всички модели, като ръчна скоростна кутия не се е налична. Превключването на кутията е плавно във всяко отношение, но става още по-добре при настройване на спортния режим, който Порше предлага. Има варианти със задвижване на четирите колела, като са налични подобрени стабилизиращи щанги. При по остри завои и маневри, автомобилът завива с невероятна стабилност и лекота, което допринася още повече за комфорта на шофьора.

Интериор и екстри

Списъкът с подобренията и екстрите по колата на немската компания изобщо не е малък. Подобренията на автомобила включват системи за активно окачване, карбоново-керамични спирачни ротори, изпускателни системи, агресивна комбинация от джанти и гуми и още куп други.

Porsche Panamera интериор

iphonedigital, CC BY 2.0, Flickr 

Интериорните екстри на този модел също не са за изпускане. Колата разполага с луксозен широкоекранен интерфейс предлагащ информация и развлечения, който не отстъпва по нищо на най-добрите системи на пазара. Налични са масажиращи седалки, мегаватова звукова система, а салона е изцяло покрит с кожа придаващ елегантно спортен вид.

Стандартните технически екстри включват навигация, Bluetooth, Wi-Fi hot spot, Apple CarPlay, USB порт и сателитно радио. Има и допълнителна аудио система Burmester с 21 високоговорителя.

Някои базови модели на Porsche Panamera

Porsche Panamera

Vauxford, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Porsche Panamera от 2017г. изобилства от най-различни модификации. Има налична версия със задно задвижване, Panamera 4х4, Panamera 4 E-Hybrid на ток, Panamera 4S, Panamera Turbo и други. Ако сте решили да купувате този спортен автомобил със сигурност изборът на модел ще бъде най-малкото нещо, за което трябва да се притеснявате.

Един от най-бързите модели е този с 2.9-литров V6 двигател с двоен турбокомпресор на Панамера 4S, който когато е настроен на спортен режим достига до 100 км/ч само 3.6 секунди.

Откъдето и да го погледнете, Porsche Panamera от 2017г. е сензационна машина. Нейните качества като Стил, лукс, удобство и бързина несъмнено избутват Porsche на върха на луксозните автомобили. Моделът 4S е всичко, от което някога ще се нуждаете, но ако имате възможност, изберете Turbo, той е черешката на тортаата.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии