Как да изберем нови спирачни накладки?

Вашите идеални спирачни накладки ще зависят от вашия стил на шофиране и условията, в които поддържате и управлявате колата си. Трябва да имате предвид следното:

Материал за спирачни накладки

Органичните спирачки са идеално подходящи за по-малки автомобили и са чудесен вариант, ако търсите нещо екологично, но по-краткият им живот може да не отговаря на вашите нужди.

Хората с по-големи и по-мощни автомобили често избират метални накладки поради подобрената им спирачна сила, но трябва да знаят, че те обикновено са по-шумни от тези направени от други материали.

Керамичните спирачки са идеални за високоефективно, дълготрайно и почти безшумно спиране, но идват на малко по-скъпа цена.

Работна температура

Повечето шофьори няма да се притесняват за температурата на спирачките си, особено тези, които избягват силно или внезапно спиране.

Въпреки това, ако обичате да карате колата си бързо или знаете, че сте склонни да спирате късно, може да помислите за накладки, проектирани да издържат на по-високи температури.

Лесен монтаж на спирачни накладки

Ако планирате сами да монтирате спирачни накладки, ще искате да проверите колко трудна може да бъде работата. Някои производители включват най-важното в своите комплекти, докато други добавят екстри.

Ниво на шум

Въпреки че повредените спирачни накладки често издават скърцащ звук, качествените накладки също могат да бъдат шумни ако не са поставени правилно. Металните подложки обикновено са най-шумни, следвани от органичните подложки.

Ако звукът от спирането наистина ви дразни, керамичните накладки са почти безшумен вариант.

Спирачен прах

Ако искате да избегнете почистването на спирачен прах от колелата си, керамичните накладки са най-добрият вариант. Те обаче могат да се окажат скъпи и може да изберете органични спирачни накладки, които отделят малко повече прах обаче.

Цена на спирачни накладки

Може да е изкушаващо да купувате по-евтини части, за да спестите разходи, но бюджетният вариант може да се окаже по-скъп с времето. Потърсете качествени накладки, които предлагат повече стойност за парите си, но като избягвате вече употребявани такива.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии