Новата Skoda Kodiaq 2024 ще дебютира на 4 октомври

Новата Skoda Kodiaq 2024 ще дебютира на 4 октомври. Skoda най-накрая ще пусне новата визия на второто поколение Kodiaq в сряда, 4 октомври. С концепцията Vision 7S, представена преди малко повече от година, Skoda визуализира свеж дизайнерски нюх.

Skoda Kodiaq 2024 има двойни светлини и квадратните калници са все още там, както и познатият дизайн на предната решетка. Тя се отличава с традиционни дръжки на вратите и има позната форма на каросерията, тъй като марката, собственост на VW Group, всъщност не е поела никакви рискове в дизайна.

Новата Skoda Kodiaq 2024

Skoda предава на дизайна новата Skoda Kodiaq 2024 своите матрични LED адаптивни фарове от второ поколение, задна светлинна лента и тъмно хромирано покритие за D-колоните. Освен това се превключва към най-новия шрифт, използван за името на марката в центъра на вратата на багажника.

За съжаление, въпреки че знаем, дали това е лично предпочитание, то не се връща към старото и познато лого, изобразяващо крилата стрела, което беше използвало до преди няколко години. Размерът на джантите започва от 17 инча за базовия модел и ще стига до 20 инча при по-скъпите версии.

Въпреки че екстериорът ще бъде по-скоро същият дизайн, това е кабината, която ще претърпи революция, тъй като ще има изцяло ново табло. Следващото поколение Kodiaq получава масивен 13-инчов сензорен екран и три 1,25-инчови дисплея, монтирани на централната конзола.

Тези малки екрани имат множество функции за редуцуране на безпорядъка, като същевременно осигуряват по-бърз достъп в сравнение с необходимостта да навигирате през големия екран. Шофьорът ще има и 10,25-инчов цифров инструментален панел.

Не че Kodiaq трябваше да стане още по-голям, но Skoda удължава този SUV с 61 мм (2,4 инча), за да предложи още по-голям товарен капацитет както. Освен това линията на покрива е леко променена, за да осигури допълнително място за главата на пътниците, седящи отзад. Това ни казва, че второто поколение ще бъде изключително просторно, независимо дали ще превозвате хора или други неща.

Skoda Kodiaq 2024 ще бъде един от последните нови продукти на VW Group, които идват с двигатели с вътрешно горене, включително 1.5 TSI, който ще бъде в основата на plug-in хибридна версия, каквато първото поколение на Kodiaq нямаше. Независимо от това какво има под капака (1.5 TSI, 2.0 TSI или 2.0 TDI), всички варианти на големия SUV ще имат автоматична трансмисия с двоен съединител, а някои ще идват и със задвижване на четирите колела.

Източник: kolesa.ru

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии