Ауди А6 (проблеми с поколение Мк4, Мк5)

Четвърто поколение Audi A6 (2012-2018)

Четвъртото поколение Audi A6, произведено между 2012 и 2018 г., беше известно със своя елегантен дизайн и иновативни технологии. Въпреки това, както при всички автомобили, имаше някои общи проблеми, за които собствениците на тези модели трябва да знаят.

Проблеми с разхода масло прио Ауди А6

Някои шофьори съобщават за проблеми с разхода на масло при определени модели, като например 2,0-литровия TFSI двигател. Това може да бъде причинено от дефектен бутален пръстен, който ще изисква ремонт или подмяна на двигателя. Освен това някои шофьори съобщават за проблеми с изтичането на охлаждащата течност от водната помпа, което може да причини прегряване на двигателя и повреда.

Проблем със скоростната кутия

Друг често срещан проблем с четвъртото поколение Audi A6 беше с трансмисията. Някои шофьори съобщават за проблеми с безстепенната трансмисия multitronic (CVT), които могат да накарат колата да потръпне или да потрепери по време на ускорение. Освен това някои шофьори съобщават за проблеми с трансмисията с двоен съединител S-tronic, което може да накара колата да се колебае или да превключва неравномерно.

Четвърто поколение Audi A6 (2012-2018)
Navigator84, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Проблеми с навигацията и ръчната спирачка при А6

Проблеми с електричеството също бяха докладвани от някои собственици на четвъртото поколение Ауди 6. Тези проблеми варират от проблеми с навигацията или информационно-развлекателната система на автомобила до проблеми с електронната ръчна спирачка на автомобила. Освен това някои шофьори съобщават за проблеми с климатичната система на автомобила, която може да духа топъл въздух или да не охлажда правилно колата.

Пробелми с окачването на А6 и амортиьорите

И накрая, някои модели на Audi A6 от четвърто поколение имаха проблеми със системата за окачване. Шофьорите съобщават за проблеми с амортисьорите или подпорите, които могат да причинят неравномерно или неудобно пътуване. Освен това някои шофьори съобщават за проблеми с адаптивното въздушно окачване, което може да доведе до провисване на автомобила или неравномерно каране.

Пето поколение Audi A6 (2019-настояще)

Петото поколение Audi A6 беше представено за първи път през 2019 г. и все още се произвежда днес. Както при всяка кола, има някои често срещани проблеми, които собствениците на тези модели трябва да знаят.

Проблеми с електрониката на А6

Audi А6 3.0 TFSI

Един от най-често съобщаваните проблеми с петото поколение Audi A6 е свързан с електрониката на автомобила. Шофьорите съобщават за проблеми с информационно-развлекателната система, включително проблеми с Bluetooth връзката, сателитната навигация и гласовия контрол. В някои случаи е известно, че системата замръзва или се срива, което изисква рестартиране на автомобила, за да се коригира проблемът.

Проблеми  с двигателя на А6 и системата старт-стоп

Друг често срещан проблем  е свързан с двигателя на автомобила. Някои шофьори съобщават за проблеми със системата старт-стоп, която е предназначена да изключва двигателя, когато колата работи на празен ход, за да пести гориво. В някои случаи системата може да изключва двигателя твърде често, което води до намаляване на производителността на автомобила.

Проблеми със скоростната кутия

Има и някои съобщения за проблеми с трансмисията на определени модели на петото поколение Audi A6. Шофьорите съобщават за проблеми със скоростната кутия S-Tronic с двоен съединител, включително проблеми при превключване и груба смяна на предавките. В някои случаи може да се наложи трансмисията да бъде заменена, за да се отстрани проблемът.

Окачване и амортисьори и адаптивното въздушно окачване

И накрая, някои шофьори съобщиха за проблеми с окачването на автомобила. Това включва проблеми с амортисьорите, които могат да причинят неравномерно или неудобно возене. Освен това има съобщения за проблеми с адаптивното въздушно окачване, което може да доведе до неравномерна височина и проблеми с управлението.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии