Ситроен Берлинго ревю

Ситроен Берлинго е доказан модел, който през годините е многократно следен от редица имитатори, включително Ford Tourneo Connect, Peugeot Rifter, Vauxhall Combo Life и др.

Vauxford, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Но все пак никой от тях не успява да има същият успех, който жъне Берлинго. Като най-голямата цел на Citroеn е да направи с Berlingo един автомобил предоставящ на семействата място за много багаж при пътуване, удобен практичен и икономичен за каране.

Дизайн на Ситроен Берлинго

Ситроен Берлинго

M 93 / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia

Издръжливият интериор на Citroen Berlingo свидетелства за факта, че този автомобил има дух на ван. Това е така, защото Citroеn са вмъкнали някои текстурирани пластмаси в горната част на таблото и по-стилни материали за седалките, за да го подобрят отвътре.

Шофьорската позиция е много по-висока от тази на Touran. Ситроен Берлинго винаги е изпъквал с практичноста и удобстовото, което предоставя на хората. Новите модификации и екстри направени по него, в сравнение с миналите модели го правят по-полезен от всякога. Самата кабина на колата, вече е едно много по широко и просторно пространство осигуряващо удобство за пътниците. Интериорния дизайн е много подобрен, като цели да предостави максимално комфорт на пътниците.

Проектиран е да пренася още повече багаж от една локация на друга без да създава дискомфорт за пътниците.

Шофиране

Окачването в сравнение с миналите модели е подобрено, така че вози доста добре. При по-големи неравности и дупки на пътя Citroen Berlingo е приятно гъвкав и преминава с лекота през тях. Но все пак, ако залагате повече на безпроблемното шофиране, то тогава вашият избор може би ще бъде Ford Galaxy. Той е по-изпитан, но и сравнително по скъп.

Характеристики на Ситроен Берлинго

Дизелът на Ситроен Берлинго, който е с 99 к.с. (BlueHDi 100) се усеща по-пъргав и наема по-бързо, отколкото е времето му за ускорение от 0-100 км.ч. в час за 12.7 секунди. В съшото време без проблем ще се справи с четеричленно семейство и неговия многоброен багаж.

Фаворит като двигател в сравнение с другите модификации може би е 1.2-литровият турбо бензин (Puretech 110) със 109 к.с. Предлага се с шестстепенна механична скоростна кутия. Той е много гъвкав и наема сравнително стабилно от ниски обороти. Освен това се усеща найстина енергично, ако сте готови да го настъпите силно. От 0 до 100км.ч. за едва 11,5 секунди. Ръчната скоростна кутия превключва относително плавно, но все пак, не е толкова прецизна в сравнение с тези, които ще намерите при Ford S-Max и VW Touran.

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии