Общи проблеми със Шкода Супърб

Общи проблеми със Шкода Супърб (Skoda Superb). Ако се върнете 30 години назад, мисълта Skoda да произведе луксозен автомобил, може би била трудно смилаема. Но сега Superb разсява всички съмнения, като направи сериозно навлизане в пазара на големите семейни автомобили. И наистина тя има подобаващ инженерен стандарт, за да подкрепи своя внушителен и стилен профил. Въпреки това, като всяка една кола, проблемите рано или късно се появяват. Зарова решихме набързо да нахвърлим някои по-често срещани проблеми със Шкода Супърб.

Проблеми със Шкода Супърб

Както при всички автомобили и тази шкода не е имунизирана срещу проблеми и неизправности и има няколко опасни знака, за които всеки купувач трябва да внимава, ако търси качествено превозно средство втора ръка. Може да използвате този списък, за да ги прескочите по възможност.

Теч на гориво при Супърб

Дизеловите Skoda Superb 3T с 2.0 л двигател, произведени между 2009 г. и 2011 г., бяха изтеглени поради проблеми с течовете от тръбите за гориво под високо налягане. Сервизните центрове коригираха проблема с антивибрационни тежести, но ще трябва да проверите сервизната история, за да сте сигурни, че работата е свършена.

Проблеми с DSG скоростна кутия при Шкода Супърб

Известно е, че автомобилите с DSG скоростна кутия страдат от проблеми. Внимавайте за такива с превключването между първа и втора скорост. Софтуерните актуализации на тази система също са под въпрос, което прави това потенциален проблем, който ще  искате най-вероятно да избегнете.

Риск от подпалване

Ако бъдещата ви Skoda Superb, която възнамерявате да купите, е произведена между 2008 и 2009 г., тогава внимавайте. Проблеми с нагревателите предизвикаха страх, че колата може да се подпали на пътя. Проверете сервизната история, за да видите дали вашата кола е била от тях.

Безключов достъп до Шкода Супърб

Това е лесно за забелязване. Ако шкодата, която искате да купите, има система KESSY, тогава имайте предвид, че тя може да не работи в непосредствена близост. Уверете се, че виждате собственика да отключва и заключва колата, за да сте сигурни, че тази система работи напълно.

Алуминиеви джанти

Почти всички Шкоди Супърб е възможно да имат проблем с алуминиевите джанти, за които е известно, че се ръждясват преждевременно под лака, което налага промени в сроковете на  обслужване. Уверете се, че сте прегледали гимите и джантите за признаци на ранно износване.

Проблеми със Шкода Супърб – течове на вода

Погледнете добре предната част на колата и обърнете внимание на долната част на предното стъкло. Също и сухите листата и други отпадъци, които се събират под капака, могат да причинят запушвания в дренажните системи на колата, което да доведе до течове във вътрешността и да повлияе на правилното функциониране на токовите системи.

ABS сензори

Ако някоя от лампите на таблото свети, като ESP, ABS или друга предупредителната лампа за налягане в гумите и т.н., и ви каже да не се притеснявате, шансовете че системата в автомобила е наред не са малки, но ABS сензорите може да са повредени и да се нуждаят от подмяна. Въпреки че това е лесно за поправяне, по-добре да сте сигурни, преди да се разделите с парите си, така че може би е добре да закарате колата да бъде проверена от ваш приятел механик.

Проблеми със Шкода Супърб – багажна врата

Отделете време, за да отворите и затворите вратата на багажника. Има известен проблем с пантите, които се нуждаят от постоянно смазване и ако това не се оправи навреме, движението може да бъде повлияно. Малък проблем, който ако не поправи навреме, може да доведе до по-големи.

Резюме

Ако се ниждаете от качествено и безпроблемно шофиране, което предлага комфортно пътуване на дълги разстояния, Skoda Superb е чудесен избор. Предлага се в 5 и 6 степенни ръчни скоростни кутии, както и 5 степенна автоматична.  Със сигурност има нещо, което да отговаря на стила на всеки шофьор в гамата, заедно с мощните и икономичните двигатели. Но все пак, ако ще купувате втора ръка, презастраховеайте се с тези малки съвети преди покупка.
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Как се кара автоматик – ръководство за начинаещи

В тази статия: Как се кара автоматик! Автомобилите с автоматична скоростна кутия са изминали дълъг път, като почти всяка нова кола предлага автоматична скоростна кутия...