Най-добрите семейни хибридни автомобили за 2023 г

Най-добрите хибридни автомобили за семейства, различни по форма и размер, от хечбеци и комби през SUV до MPV (включени са само самозареждащи се и plug-in хибриди).

Изборът на семеен автомобил винаги е трудна работа особенно ако двойката не е на едно и също мнение. Но изборът на правилното гориво е по-важен от всичко. Освен бензинови, дизелови или електрически, може да откриете, че хибридната мощност е  не е нещо непременно лошо. Най-добрите хибридни автомобили в продажба днес са наистина отлична група автомобили, от които можете да избирате.

В наши дни хибридите се предлагат във всякакви форми и размери, от хибридни комби коли до хибридни 7-местни автомобили и дори хибридни луксозни автомобили.

Предлагаме ви списък само със самозареждащи се и (plug-in) плъгин хибридни автомобили. Всички са идеално пригодени за семеен живот, както някои седемместни коли за големи семейства, така и някои по-малки модели за по-малобройни семейства.  Продължете нататък, за да разберете какво препоръчват експерти.

Най-добрите хибридни автомобили за семейства (2023 г)

Honda Civic

хибридни автомобили
Alexander Migl, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Има основателна причина да започнем с Хонда Сивик.

 

Плюсове:

 • страхотен автомобил за шофиране;
 • ефективно хибридно задвижване;
 • практичен, добре изграден интериор.

Минуси:

 • малък резервоар за гориво;
 • не е толкова ефективен на магистралата.

Много хора харесват Honda Civic. Толкова много, че често й присъждат челно място в най-различни класации, като например – автомобил на годината.

Хонда Civic е страхотен семеен хибриден автомобил, ако не се нуждаете от пространството, което може да ви осигури един по-голям SUV. Има голям багажник, подходящ достатъчно за да побере  детска колички или други семейни веши.  Има много място за пътници и детски седалки отзад. Още повече, Хонда Сивик е страхотен за шофиране, умело съчетаващ комфорт и управление с отлично и много ефективно хибридно задвижване. Той е по-подходящ за кратко шофиране или градско шофиране, отколкото за дълги магистрали.

Фолксваген Мултиван – хибридни автомобили за големи семейства

хибридни автомобили
Matti Blume, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Plug-in хибриден семеен автомобил с универсален интериор!

VW Multivan  е луксозният семеен хибрид, за който сте мечтали, но всъщност не е толкова ван, колкото подсказва името му.

Предимства: 

 • до седем места;
 • мощна plug-in хибридна опция;
 • вози повече като кола, отколкото като бус.

Недостатъци:

 • малко недодялан инфотейнмънт;
 • скъпа кола като цяло.

Volkswagen Multivan замени Caravelle като предложение за луксозен автомобил на VW. Докато Caravelle е базиран на Transporter, което му придава подобни на ван характеристики на управление и финес, Multivan е изцяло нов модел, по-тясно свързан под кожата си с Golf. Това означава, че е удобен за шофиране, усъвършенстван и има достъп до най-новите двигатели на VW, включително отличен plug-in хибриден вариант.

Комбинирайте това със седем седалки, които се плъзгат и въртят във всички посоки плюс наистина първокласен интериор и Фолксваген мултиван ще бъде чудесен избор за големи семейства. За жалост е още скъп, особено като PHEV вариант, при все това че разумните експлоатационни разходи го правят малко по-бюджетен.

Киа Соренто

хибридни автомобили
Benespit, CC BY-SA 4.0, Wikimedia20

Един от любимите седемместни SUV на все повече хора. Kia Sorento се превърна от “селскостопански” офроудър, вече в един наистина добър семеен хибриден автомобил (SUV).

Плюсове:

 • седемте години гаранция осигуряват добър старт;
 • удобен, просторен интериор;
 • избор на самозареждащ се хибрид или plug-in хибрид.

Минуси:

 • има само едно ниво на оборудване, което е скъпо;
 • няма такова удоволствие от шофиране, като при някои други конкурентни модели.

Соренто на Киа отдавна е любима кола сред семействата благодарение на практичната си триредова SUV каросерия. Най-новият модел добавя повече екстри с избор от хибридни задвижвания, налични са както самозареждащи се, така и плъгин хибриди в зависимост от вашите нужди.

Kia Sorento е удобен за шофиране и има солиден интериор. Плюс това, седемгодишната гаранция на Kia все още възбужда голям интерес днес в хората, показвайки вярата, която марката влага в своите хибридни автомобили.

Следва продължение…

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии