Киа Спортидж 3-та генерация

Малък кросоувър с отличителен стил и динамично управление, това е подходящо определение за Киа Спортидж от 2011г.

loubeat / CC BY 2.0, Flickr

Съдържание:

Но Kia Sportage от 2011г. представлява стремежа на корейската компания да се противопостави на другите марки, които стоят начело на класацията от този сегмент. Благодарение на изсечените линии и добре изглеждащия интериор, Киа Спортидж е един от най-добре изглеждащите малки кросоувъри за тази недотолкова далечната 2011. Този модел успява да откраде малко от продажбите на подобни автомобили като Hyundai Qashqai и Toyota RAV4.

По отношение на производителността на двигателя този модел все още е недотолкова мощен, но когато сте зад волана, Sportage се усеща по-атлетичен от повечето други кросоувъри в своя клас благодарение на допълнителната настройка на окачването.

Мощност и шофиране с Киа Спортидж

Киа Спортидж двигател

loubeat / CC BY 2.0, Flickr

Задвижването на базовите, LX и EX модификации е осъществено с 2.4-литров  двигател със 176к.с. Базовият модел се предлага само с шестстепенна ръчна ск. кутия, докато другите модели имат шестстепенен автоматик. Имате също избор между предно задвижване и AWD. Но при последното, офроуд шофирането е осъществимо за предимно по-леки терени. Ускорението от 1 до 100км.ч. е 9.5с., като се явява средно за автомобилите от този клас.

По-твърдото окачване на модела обаче може да е малък недостатък, тъй като по неравен път све усещат повече вибрациите. Мощността на четирицилиндровия двигател е предостатъчна, а автоматичната трансмисия превключва плавно и бързо.

Интериор на Киа

Интериорът на Киа Спортидж EX модификацията се отличава с приятна комбинация от дизайн на извивките. Има доста твърда пластмаса в цялата кабина, но в по-голямата си част тя е подходящо текстурирана и подплатена на местата с които имате досег.

Киа Спортидж интериор

loubeat / CC BY 2.0, Flickr

Седалки са с добре оформени контури и има достатъчно място да опънете краката си. Багажникът се оказва малко по-малък по отношение на обема, но след като спуснете задните седалки ще получите още място. В сравнение с Toyota RAV4 например, багажникът на Киа езглежда доста по-малък.

kia sportage

Sébastien Launay, CC BY 2.0 / Wikimedia

Мерки за безопасност

Стандартните функции за безопасност на всички модели Kia Sportage включват предни, странични и такива по цялата дължина. Разполага още с облегалки за глава, антиблокиращи дискови спирачки, контрол на сцеплението и контрол на стабилността, както и контрол при спускане и тръгване по наклон.

Предимства и недостатъци на Kia Sportage

Предимства:

  • повече премиум функции;
  • удобно табло и контроли;
  • достатъчно място на пътническа седалка.

Недостатъци:

  • по-малък багажник;
  • първите турбо двигатели нямат много мощност;
  • малко по-висок разход на гориво.

В заключение може да се каже, че моделът  е добре сглобен, вози добре, предоставя богата гама от двигатели, избор между предно или задвижване на четирите колела и не последно място изглежда добре. Цените на резервните части на Kia са повече от достъпни и за Киа Спортидж не прави изключение.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии