Mерцедес w211 Е класа мнения и характеристики

Mерцедес w211 Е класа винаги е бил сред най-добре изградените и добре стилизирани автомобили на Mercedes-Benz от въвеждането на линията E-Class. Той е категоризиран като среден по размер луксозен клас, W211 E Class, поради стилното си покритие, гладък, но елегантен дизайн, технологични предложения и високи оценки за безопасност.

Mерцедес w211 поглед отблизо

Удобно място да отбележим е , че наградата J.D. Power беше присъдена на модела от 2008 г., доказвайки още веднъж, че Mерцедес w211 E-Class е едно ниво над останалите по отношение на безопасност и елегантност.

Най-забележителната промяна на Mерцедес w211 е промяната на стила в сравнение с предишните модели. Mercedes-Benz се отдалечи от геометричен и квадратен вид към широки, плавни линии и фини извивки, покрити с обичайната решетка на Mercedes-Benz. Плавните и дълги линии не спират при екстериора.  Интериорът е разширен, за да осигури повече от достатъчно място за множество пътници и разбира се, водачът  да има максимален комфорт.

С новата E-класа, която изглежда беше готова да доминира на сцената на луксозни те седани от среден клас, някои хора забелязаха често срещани проблеми с W211, които може да излязат скъпи, ако обслужването Mерцедес w211 не се извършва правилно. Като цяло, Mерцедес w211 E-Class е превъзходен 6-цилиндров представителен автомобил, който излъчва класа и прави смело изявление.

Mерцедес w211
Mерцедес w211 / Rudolf Stricker, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Струва ли си да вземете втора ръка Mерцедес w211?

Заслужава си, стига да закупите версията с фейслифт, пусната през 2006 г. Всеки уважаващ себе си фен на мерцедес, ще препоръча да закупите версията с фейслифт. И Mercedes E Class W211 не е изключение от правилото.

Германският автомобилен производител е пренесъл своята мания за лукс във всяка част от кабината на W211.  Кабината е изключително тиха, което прави разговора приятен. Единственият звук от външния свят, който прониква, се получава, когато 3.21-литровият V6 двигател е издут до максимум.

Стандартното окачване позволява плавно каране както при ниски, така и при високи скорости, а за толкова тежък автомобил като Mерцедес w211 управлението е доста отзивчиво. При ниски скорости може да е малко тежко при моделите със задно задвижване, но усещането е много по-леко при версиите със задвижване на четирите колела на W211 E-Class.

В допълнение, W211 E-Class показва своето превъзходство на магистрала, където нищо не натоварва двигателя.  Цялата кормилна колона може да се регулира, за да отговори на нуждите от комфорт на водача. Тази опция за регулиране, заедно с мощната система за сервоуправление, позволява лесно завиване, което прави Mерцедес w211 лесен за паркиране. V6 двигателя може да не е най-добрият в своя клас по отношение на разхода на гориво. Все пак 5-степенната и 7-степенната  скоростна кутия е плавна, позволявайки бърза и пъргава реакция при преминаване през завои и по неравен планински терен.

Мнения и съвети за купувачи на Mercedes w211

Преди да закупите кола, вземете сервизната документация и се уверете, че за колата са се грижили предишните й собственици. В допълнение към получаването на сервизните записи, накарайте професионален механик да прегледа автомобила и също така го проверете в сервизна станция с пълен скенер за Mercedes-Benz.

Преди да купите употребяван Мерцедес w211 E-класа (2003-2009g) Benz, ето някои неща, които трябва да имате предвид.

Избягвайте да купувате автомобили Mercedes-Benz Benz със спирачна система SBC, освен ако няма доказателство, че помпата SBC е сменена. Възможно е спирачките SBC да са били сменени безплатно съгласно 10-годишната гаранция, предлагана от Mercedes-Benz.

Ако имате проблеми с колата, скенер за пълна системна диагностика YOUCANIC може да ви помогне да отстраните проблемите. Този усъвършенстван диагностичен инструмент може да чете и интерпретира кодовете за грешки, съхранени в компютърната система на вашия автомобил, предоставяйки подробна информация за всякакви проблеми с двигателя, трансмисията, спирачките или други критични системи.

Скенерът YOUCANIC може също така да извършва диагностични тестове на различни системи, включително ABS, въздушна възглавница и кормилни системи, за да помогне да се определи първопричината за всякакви проблеми.

Основни проблеми

Моделните години от 2002-2006 г. имат много проблеми със спирачките и електричеството и не се считаха за надеждни, избягвайте ги или търсете автомобили, при които тези проблеми са разрешени.

В бензиновото V6 E350 някои собственици съобщават за ранни повреди на веригата за синхронизиране на двигателя, което е довело до катастрофа. Попитайте за състоянието, ако купувате E350.

Ако колата е с въздушно окачване AIRMATIC, можете да предвидите обслуижване след 150 000км.

Дизеловите двигатели, произведени преди 2003 г., имат много повреди на турбото.
Дизеловите двигатели имат също проблеми с уплътненията на горивните инжектори, което ги кара да не функционират правилно поради допълнителен всмукван въздух.

Внимавайте за автоматичните трансмисии 7G Tronic, много от тях имат големи недостатъци, които ги карат да се повредят дори при малък пробег.

Моделите, произведени преди 2003 г., са имали основен дефект в системата за охлаждане на маслото на двигателя. Охлаждащата течност в крайна сметка ще се смеси с двигателното масло и ще причини повреда на двигателя.

Mерцедес w211 двигатели

Бензинови двигатели

1.8л Kompressor от 163 и 181 конски сили (E200 Kompressor) е двигател, по-подходящ за C Class, отколкото за Mерцедес w211 Е класа. Може да изберете версията с фейслифт със 181 конски сили. Трудно е да се повярва колко гориво може да поеме този двигател, когато наистина го натиснете

2.5 V6 с 204 конски сили – E230 е нещо средно между E200 Kompressor и E280. Като плюс, той идва с една от най-новите автоматични трансмисии 7G Tronic и отлична надеждност.

2.6 V6 със 177 конски сили – E240 представлява всичко, което не е наред с бензиновите двигатели, произведени от Mercedes през 2000-те години. Този двигател яде толкова много, че може би трабва да го пропуснете

3.0 V6 с 221 и 231 конски сили – Предлага се като E280 (231 конски сили) и E320 (221 конски сили),  е може би правилният двигател за хора, които искат да пътуват бързо и тихо.

Дизелови двигатели

2.2 CDI със 136, 150 и 170 конски сили – E200cdi и E220cdi са най-популярните модели Mercedes E Class W211 по пътищата.  Избягвайте версията със 136 конски сили. Що се отнася до дълготрайните проблеми, проверявайте уплътненията на инжекторите от време на време.

2.7 l-5 от 175 конски сили – същият 2.2 CDI двигател, но с допълнителен цилиндър. Звучи като трактор, но поне е надежден като трактор и няма особени проблеми, освен споделените неща в дизеловото семейство на Mercedes. Бонус точки за липсата на филтър за частици, така че един проблем по-малко, за който да се тревожите.

следва продължение…

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии