Мерцедес Е класа / W213, ревю на интериора

Мерцедес Е класа W213 от 2017 има страхотен интериор, който е представен от Mercedes-Benz още през декември 2015 г. Колата разполага с два екрана по 31см с пълна HD резолюция.

Kārlis Dambrāns, CC BY 2.0, Wikimedia

Mercedes-Benz въвежда за първи път в индустрията, два чувствителни на допир бутона на волана за управление на равлекателната система и не само.

Мерцедес Е класа W213 – интериор

Мерцедес Е класа

CC BY 2.0 / Flickr

Е-класата изглежда елегантна отвътре и като цяло използваните материали са плюш, дърво, кожа и мека на допир пластмаса. Всички версии се предлагат с 64 цвята амбиентно осветление, което оживява интериора през нощта.

Автомобила се отличава с първокласен интериор навсякъде в купето и дизайн вдъхващ лукс и финес. Ако Audi A6 е модерен, то Benz е вечна класа. Докато BMW 5та серия набляга на пространството и логиката, Мерцедес Е класа W213 е чувствен и естетичен, поне така казват някои експерти от бранша.

Интуитивен за боравене

Два дисплея с висока разделителна способност, предоставят цялата информация за автомобила в полезрението на водача. Чувствителни на допир набор от копчета контролират повечето системи. Бутоните остават за предимно за общите функции.

Удобство при влизане и излизане

Влизането и излизането при Мерцедес Е класа е по-лесно от всякога с широкия отвор при напълно отворена врата. Малък недостатък, е че дизайна на купето принуждава, по-високите пътници леко да се навеждат за да се качат, но отзад има достатъчно място, след това.

Позиция на шофьора и други удобства

Шофьора разполага с ел. накланящ се волан, който също е телескопичен. Има и богата гама от настройки за седалката, което предоставя лесно намиране на най-добра позиция за ниски или високи шофьори.

Шофьорската седалка на Мерцедес Е класа има електрическо регулиране в четири посоки. Това е AMG Line Premium Plus пакет, който включва електрически управлявана седалка и кормилна колона с настройки за памет. Седалката е удобна, независимо коя версия на автомобила ще изберете.

За съжаление E-класа има два недостатъка: волан, който е изместен наляво, и издутина около трансмисията. Тя леко притиска левия ви крак и измества педалите в дясно. Audi A6 и BMW 5 серия също имат подобни педали, но не са толкова изместени.

Мерцедес Е клас педали

CC BY 2.0 / Flickr

Зад волана има 31см инструментален дисплей, който предоставя много информация. Ако сте висок, може да откриете, че воланът покрива горната част на дисплея, освен ако не настроите волана за по-удобна позиция. Повечето от бутоните са добре разположени както и тези за управление на климатика. Те са много по-лесни за използване по време на шофиране, отколкото при тези на A6.

Място за всеки пътник в Мерцедес Е класа

Мерцедес Е класа

Travelarz, CC BY-SA 3.0 PL / Wikimedia

Пространство за краката отзад е задоволено с просвет от  90см, което означава, че висок човек може да се раположи удобно отзад. Дизайн на покрива обаче отнема известно място за главата отзад, но все пак не толкова, че да създава притеснение.

Мерцедес W213

Alexander Migl, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Извивката на покрива и ширината на задните колони възпрепятстват леко видимостта, но големите прозорци за щастие увеличават значително полезрението. Разбира се при този модел, повече време е отделено именно на дизайна. Привлекателния интериор на Мерцедес Е класа W213, неговия дизайн и форма, галят окото в пъти повече отколкото при неговите предишни модификации.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии