Кабриолет втора ръка (какъв да вземем)

Купуването на кабриолет втора ръка е логично, независимо кое време на годината сте избрали да направите крачката. През зимата цените на тези автомобили са по-ниски, така че могат да се сключват изгодни сделки, докато през лятото не се предлагат толкова. Този списък ще ви насочи към добри употребявани автомобили, от които да избирате за по-малко от 20 000лв или около толкова.

Ако обичате усещането за вятър в косите ви, закупуването на кабриолет е уместен избор. За разлика от пазара на нови автомобили, където изборът на най-добрите кабриолети намалява с всеки изминал месец, колите втора ръка са все толкова търсени.

Кабриолети втора ръка на поносима цена

Днес ще рагледаме няколко модела на кабриолет автомобили като Audi, Mercedes,  BMW, Smart и други.

Ауди кабриолет TT Mk2 (2007-2014)

Ауди кабриолет
KarleHorn, CC BY 3.0, Wikimedia

Много подобрен спрямо оригинала и с богат избор от двигатели. Audi TT е елегантен, гладък отвътре и отвън и поносим за притежание.

Предимства:

 • превъзходният интериор издържа доста време;
 • покрива се сгъва и отваря прилично бързо;
 • богат избор от ефективни двигатели.

Недостатъци:

 • ремонтът може да бъде много скъп;
 • някои ранни проблеми с надеждността на DSG (скоростната кутия с директно превключване).

Второто поколение на Ауди Кабриолет TT, лансирано през 2007 г., е нежна еволюция на емблематичния оригинал по отношение на неговия стил, но под кожата всичко е изцяло ново. Това е стилна кола, компактна и целенасочена, докато интериорът е солиден и добре направен.

Двигателите като цяло са надеждни, с масивна специализирана поддръжка, въпреки че някои предпочитат регулируемия 2,0-литров бензин пред излезлия вече от модата дизел. Моделите Quattro не крият никакви скрити тайни, въпреки че трябва да се уверите, че са обслужени правилно. Избягвайте автоматичните DSG модели, освен ако не са много добре обслужени. Като цяло, чудесен избор.

Модел на Ауди Кабриолет (ТТ)от 2010 в момента може да се намери в порядъка от 19 000 до 23 000лв. и разбира се цените варират според годината.

Като сме започнали с Ауди, нека видим още един модел на компанията.

Ауди А5 кабриолет (2009-2017)

Ауди А5 кабриолет
Navigator84, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Audi A5 Кабриолет е разумен избор за хората които си падат по коли с гюрук.

Плюсове: 

 • Елегантен и спортен дизайн;
 • приятен за  шофиране;
 • става и за четирима с малки усилия 🙂

Минуси:

 • повечето модели за продажба са дизелови;
 • цените на частите може да са скъпи.

Продължавайки линията, започнала с Audi 80, Ауди А5 кабриолет е висококачествен вариант за открито, който има много класа и достъпни експлоатационни разходи. Използваеми през цялата година, повечето са удобни круизъри, които са толкова разумни за каране, колкото Audi A4 седан – но има и спортни опции.

Ранните модели имат проблеми с износването на ангренажната верига. Автомобилите с по-голям пробег и с лоша история на смяна на масло също трябва да се избягват. Внимавайте за прекалена консумация на масло при ранните модели, неправилно запалване при модела V6s и шум от веригата за синхронизация при 4.2-литровия V8. Препоръчва се всеки от 2.0-литровите TFSI модели – те са достатъчно бързи, икономични при дълги пътувания и лесни за поддръжка. Тъй като те използват толкова много споделени части на Volkswagen Group, добрият майстор няма да има никакви проблеми да поддържа една и за вас.

Mercedes-Benz кабриолет SLK R171 (2004-2011)

Mercedes-Benz кабриолет SLK R171 мерцедес
Rudolf Stricker, CC BY-SA 3.0, Wikimedia

Двуместен автомобил с допълнителна финес при шофиране с вдигнат покрив :). Mercedes-Benz SLK: е елегантен роудстър, който се оказва надежден в дългосрочен план.

Предимства: 

 • Моделите V6 са бързи и усъвършенствани;
 • Привличащ вниманието външен вид и компактен размер;
 • По-добре направен от предшественика си.

Недостатъци:

 • някои проблеми с колата са доста солени за оправяне;
 • не се представя по-добре от базовите модели.

Второто поколение Mercedes-Benz SLK носи степен на изтънченост и безпроблемност на V6 в клас, доминиран от по-спортните алтернативи на Porsche и BMW. Но той запази най-добрите части от оригинала, този прекрасен сгъваем твърд покрив, компактни размери и привличащ вниманието стил. Това го прави зрял избор за тези, които търсят двуместен роудстър от средата на 2000-та година.

Добрата новина е, че SLK (R171) е наситина надежден и често без ръжда (за разлика от R170) и страда от няколко добре познати и документирани проблема, които майсторите с удоволствие коригиоправят. Цените на частите може да са скъпи за специфичните за SLK проблеми, но като цяло трябва да е евтино предвид годината на колата. Въпреки това, моделите V6 и AMG са жадни за гориво и скъпи за застраховка.

Виж още: Най-добрите евтини кабриолети (втора ръка)

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии