Мерцедес 124 ( Е-класа w124)

Въпреки че е плашещои да качем че колата е от 20-ти век, Mercedes W124 продълцава да бъде достат търсен атвтомобил. Той разполага с всички отличителни белези на практична и модерна класическа кола.

Tronerud, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Mercedes W124 навремето е бил решаващ модел за компанията. Както Мерцедес 190e е жънел слава в C-класата, така и Мерцедес W124 е този модел от сегмента, който се е насочил към 5-та серия на BMW.

Нововъведения при Мерцедес 124

Както може би се досещате числото 124 е кодът за шасито (платформата) върху което са изградени моделите. Разнообразието от модификации и години на производство е голямо, като се започне от 1986 и чак до 1995г.

Интересното прио тези модели е, че ситемата 4 Matic за първи път е въведена именно при W124 модификациите. Също така за първи път при модела са използвани емблематичните алуминиеви джанти с 15 дупки, характерни за автомобилите на Mercedes-Benz от 80те и 90те години.

Мерцедес 124

Tokume, CC BY-SA 4.0, / Wikimedia

Mercedes W124 е добър пример за перфектната комбинация от производителност, комфорт, практичност, издръжливост, стандарти за качество при изграждането му. Не е чудно, че W124 е като модел за подражание и е описван като най-добрият модерен луксозен седан от среден размер, произвеждан някога.

И тъй като модификациите са страшно много, както и моделите през годините, ще се спрем по-подробно на това какво да имате предвид при покупка на този емблематичен автомобил, който все още държи висока цена.

Често срещани проблеми и за какво да се оглеждате

  • Влага в дистрибуторната капачката. Често там се натрупа влага, ако колата не е карана със седмици, което затруднява стартирането;
  • Ръжда. Не е толкова зле, колкото при W210, но огледайте добре за ръжда по всички прагове;
  • Проблеми с  горивната помпа. Слабото налягане от горивната помпа може да доведе до недостиг на гориво на двигателя, поради което той няма да работи както трябва. За препоръчване е да използвайте горивни помпи на Bosch като заместител.
  • Стъклоповдигачи. По-често при купетата се чупят регулаторите;
  • Предни шарнири. Симптомите при износване са предимно “тракане” и при смяна по-добре сменете и двата.

Е определено не става за подарък на половинката ви, но за маниаци и ентусиасти е префктен.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии