Aуди A4 Ревю (2012)

Може спокойно да се каже, че Ауди А4 от 2012 г. е един добър избор сред луксозните седани от начално ниво.

PxHere

Ауди А4 има някои доста добри турбодизели в гамата и 3л-вия V6 е един от тази категория. 24-клапановият двигател с директно впръскване Common Rail използва точни пиезо инжектори и има турбокомпресор и междинен охладител. V6 също има система за спестяване на гориво (старт-стоп), която му помага да претендира за приличните 5.7 литра на 100 км.

Основни модели на Ауди А4 от 2012

  • 2.0 TFSI 2.0л;
  • 2.0, дизел, 7 степенен автоматик;
  • 2.0 TFSI Quattro 2.0л;
  • 3.2 FSI Quattro 3.2л.

(Turbo fuel stratified injection – двигател с директно впръскване с турбокомпресор)

Шофиране на Ауди А4

Управлението на Aуди А4 2012 е се усеща още по-сигурно, когато автомобилът е със задвижване на всичките колела. Четирицилиндровият двигател с турбокомпресор осигурява конкурентно за класа си ускорение, но му липсва изискаността на шестцилиндров двигател. Седемстепенната трансмисия на автоматик версията е бърза, като при нея е включен и спортен режим.

Ауди A4 няма блясъка при ниска скорост като например Infiniti G37 на Нисан, но има по-добро сцепление при висока скорост. Спирачките са добре прецизирани при шофиране с висока скорост.

Интериор

Ауди А4 интериор

Thomas doerfer, Audi A4 B8 Facelift, CC BY 3.0

Кабината на Audi A4 от 2012 г. се счита за една от най-добрите в своя клас. Строгият дизайн на интериора придава спокойна атмосфера, докато първокласните материали изпращат послание за изискан финес. От Ауди иозползват естествена кожа за стандартното оборудване, което също дава предимство на колата пред нейните конкуренти от BMW и Mercedes за този клас автомобили, които използват винилова кожа.

Повечето функции са удобно разположени около скоростния лост на моделите, оборудвани с навигационна система, но тези без такава имат мултимедия на таблото, което е недотолкова удобно. Другите контроли на A4 като цяло са интуитивни и добре оформени.

Багажника на Ауди седана е среден по размер, така че си струва да преразгледате Avant версията, която предлага малко повече място отазд, ако ще се нуждаете от такова. При сгъване на задните седалки получавате допълнително място.

Безопасност

Мерките за сигурност при този компактен седан са много добри. Той има двойни предни въздушни възглавници, задни и дори такива по цялата дължина. Разполага с контрол на стабилността и сцеплението, имаинтелигентната система за AWD и система за предупреждение на водача.

За често срещани проблеми при тази моделна година на Ауди А4, може да прегледате информацията от този сайт.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии