Какво ново има при Audi A6 от 2023г?

Audi A6 е луксозен седан, който все остава достатъчно мощен и пъргав предвид размерите си. Идва с богат набор от технологии и добре обзаведен луксозен интериор, но промените по автомобила са почти минимални.

Моделите, от серията 45, се задвижват от четирицилиндров мотор с турбокомпресор, а задвижването на колелата е стандартно, както и автоматика с 8 скорости.

Моделите от серия 55 на Ауди A6 идват с мощен V6 двигател с турбокомпресор, педлагайки мощност от 335 к.с., но тази кола все пак не е спортен седан. Управлението на A6 е е придмно насочено към осигуряване на по-спокойно возене в сравнение с другите модели по-фокусирани към производителност. A6 по-скоро е съперник на автомобили със среден клас като 5-та серия на BMW и Mercedes Benz Е класата.

Как се държи на пътя?

Прецизното управление е един от най-отличителните белези на Ауди A6 2023г. Наред с това А6 осигурява едно стабилно и умерено управление предвид немалките си размери. Той е по-скоро луксозен автомобил, отколкото спортен седан.

Има две модификации на А6 за годината:

  • 2.0л четирицилиндров двигател с турбокомпресор даващ  261 к.с (А6 45 TFSI);
  • 3.0л V6 с турбокомпресор с немалките 335 к.с (А6 55 TFSI).

A6 достига от 0 до 100 км.ч. само за 4.8 секунди, като по този начин се изтрелва на челно място сред едни от най-бързите в сегмента.

Audi A6 от 2023 г. се предлага в нива на оборудване Premium, Premium Plus и Prestige, като всяко се предлага с един или повече пакети опции.

Интериор на Audi A6

Дизайна на интериора при A6 е модерен елегантен и отлично сглобен от материали с прекрасно качество. Мека кожа покрива и украсява седалките и подлакътниците, а богато изглеждащо дървени и метални облицовки разкрасяват допълнително интериора. Информационно-развлекателната система  е от най-висок клас, както при луксозния седан A8 и кросоувъра Q8 и осигурява отлично качество. Багажника е широк, а при спуснати задни седалки A6 може да превозва още багаж и товари, но едва ли ще искате го позлвате точно за тази цел.

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

Последни статии

Произволни статии