Какво ново има при Audi A6 от 2023г?

Audi A6 е луксозен седан, който все остава достатъчно мощен и пъргав предвид размерите си. Идва с богат набор от технологии и добре обзаведен луксозен интериор, но промените по автомобила са почти минимални.

Моделите, от серията 45, се задвижват от четирицилиндров мотор с турбокомпресор, а задвижването на колелата е стандартно, както и автоматика с 8 скорости.

Моделите от серия 55 на Ауди A6 идват с мощен V6 двигател с турбокомпресор, педлагайки мощност от 335 к.с., но тази кола все пак не е спортен седан. Управлението на A6 е е придмно насочено към осигуряване на по-спокойно возене в сравнение с другите модели по-фокусирани към производителност. A6 по-скоро е съперник на автомобили със среден клас като 5-та серия на BMW и Mercedes Benz Е класата.

Как се държи на пътя?

Прецизното управление е един от най-отличителните белези на Ауди A6 2023г. Наред с това А6 осигурява едно стабилно и умерено управление предвид немалките си размери. Той е по-скоро луксозен автомобил, отколкото спортен седан.

Има две модификации на А6 за годината:

  • 2.0л четирицилиндров двигател с турбокомпресор даващ  261 к.с (А6 45 TFSI);
  • 3.0л V6 с турбокомпресор с немалките 335 к.с (А6 55 TFSI).

A6 достига от 0 до 100 км.ч. само за 4.8 секунди, като по този начин се изтрелва на челно място сред едни от най-бързите в сегмента.

Audi A6 от 2023 г. се предлага в нива на оборудване Premium, Premium Plus и Prestige, като всяко се предлага с един или повече пакети опции.

Интериор на Audi A6

Дизайна на интериора при A6 е модерен елегантен и отлично сглобен от материали с прекрасно качество. Мека кожа покрива и украсява седалките и подлакътниците, а богато изглеждащо дървени и метални облицовки разкрасяват допълнително интериора. Информационно-развлекателната система  е от най-висок клас, както при луксозния седан A8 и кросоувъра Q8 и осигурява отлично качество. Багажника е широк, а при спуснати задни седалки A6 може да превозва още багаж и товари, но едва ли ще искате го позлвате точно за тази цел.

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Плъгин Хибрид – добри Plug-In Hybrid модели за 2023 г (мнения и цена)

Плъгин хибрид. Най-добрите хибридни автомобили се предлагат в различни форми и размери, но малко от тях са толкова популярни, колкото множеството хибридни SUV плъгини...