Първа кола за млад шофьор – 10 варианта

В тази статия: Избор на първа кола за млад шофьор

Поздравления, ако вече сте издържали шофьорския изпит или вашите деца! С толкова много марки, модели и опции, които трябва да обмислите, изборът на първата кола за вашето дето или за вас самите, ако вече сте независими може да бъде трудно решение. Затова ви предлагаме списък от10 коли, които са много популярни сред младите шофьори и с неголеми разходи за поддръжка

За предишните поколения предпочитанията за първа кола за млад шофьор, след като са преминали теста се свеждаха до едно -да бъде евтина. Номерът беше да се намери кола, която е в добро състояние, но достатъчно стара, за да намали разходите по покупка и поддръжка. Но вече се намират и доста запазени коли втора ръка, както и някои по-евтини нови, така че изборът е по-голям.

Първа кола за млад шофьор

Но какво прави една добра първа кола? Има много разногласия по темата, но в идеалния случай първата кола трябва да е лесна за управление, достъпна, евтина за застраховка и с ниски експлоатационни разходи. Въпреки това, ако сте родител и ще купувате първа кола за млад шофьор, едно правило трябва винаги да ви съпътства от гледна точка на безопасност. Никога не купувайте бърз автомобил на начинаещ шофьор! Всички сме правили грешки, когато сме били емоционално приповдигнати, а да натиснеш педала повече или да се изфукаш е най-лесното нещо, което да направите с една бърза кола.

Форд Фиеста

Първа кола за млад шофьор

Тази кола е често срещана гледка по пътищата и продължава да бъде солиден фаворит сред младите шофьори. Това до голяма степен се дължи на неговата безопасност, стандартната надеждност на Ford и репутацията му на забавно и лесно шофиране. Ако успеете да вземете по-нов модел ще се сдобиете и с голям сензорен екран, с възможност за задаване на максимална скорост и иновативната функция MyKey, която гарантира безопасно шофиране.

Опел Корса – първа кола за млад шофьор

Първа кола за млад шофьор

Друга кола, която ще срещнете често в списъка на младите шофьори е точно Опел Корса, предпочитана не само заради икономията на гориво, но и заради достъпността си. В зависимост от модела, Опел Корса може би е най-добрият претендент за млади шофьори от всички възрасти.

На всичко отгоре, ако решите да се насочите към по-стар модел, с малко късмет може да си намерите приличен автомобил за 3000-5000лв, който е икономичен, с ниска поддръжка и лесен за управление. При все това е малка кола, с която ще може да се вмъкнете на тези места за паркиране, на които други автомобили биха се затруднили.

VW Polo

Първа кола за млад шофьор

Фантастичен градски автомобил с малка застраховка, Polo съществува от почти 50 години и продължава да бъде любим на начинаещите шофьори. Известен със своето качество на изработка, комфорт и пространство, той е изненадващо просторен отвътре и благодарение на своята надеждност VW Polo държи на стойността си. Разгледайте този модел на Фолксваген поло, който може да намерите на старо за под 4000лв.

Рено Клио – първа кола за млад шофьор

първа кола за начинаещ шофьор

Друг страхотен автомобил за начинаещи шофьори е Renault Clio – опция, която със сигурност е добър, когато става въпрос за дизайн, технологии и цялостна привлекателност. При по-новите модели, това интелигентно супермини може да се похвали с голям сензорен екран и многослоен интериорен дизайн, за да съперничи на Audi A1. Има добър рейтинг за безопасност, ниска застраховка и малки разходи за поддръжка, които правят този избор много привлекателен първа кола за млад шофьор. Той е изненадващо просторен и има приличен багажник за размера си.

Ауди А1

първа кола за начинаещ шофьор

Популярен избор сред новите шофьори, които могат да си позволят да похарчат малко повече за първата си кола (или техните родители). Audi A1 наистина е насочен към младата аудитория сред шофьорите. Излъчва качество и надеждност, така че този стилен автомобил е перфектната опция за начинаещи шофьори. Той е интелигентен отвътре и също така просторен Вози гладко, което никога не пропуска да предизвика усмивка, когато сте зад волана, но имайте предвид че може да бъде бърза кола, ако натискате повечко педала, така че не се отплесвайте.

следва продължение…

снимки: Flickr, Wikimedia

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии