БМВ е46 – 3та серия(1998-2005)

Не е лъжа, че БМВ е46 -3та серия, все още е един от търсените автомобили втора ръка на пазара, а и части за него все още има, при това не скъпи. Пуснат за продажба в далечната 1997 г. Ot BMW предлагат тези модели като купе, седан, кабриолет  и хечбек.

Tignou, CC BY-SA 3.0 / Wikimedia

Основни черти на БМВ е46

3-та серия на БМВ за времето си е престижен модел и в същото време достъпен за много от хората, които не могат тогава да си позволят нещо по-суксозно в същия сегмент.

Усещаше добре на пътя, кормилното управление е спокойно, а возенето плавно и стабилно без, без да създава неудобства.

Този автомобил е много разпонаваем, особено със характерните си фарове и задни светлини. За Европа се предлага в следните базови варианти: 316ti, 318ti, 318td, 320td и 325ti, макар че има още куп модификации.

БМВ е46

Cliff Judson, CC BY-SA 2.0 / Flickr

БМВ 3та серия е46 – какво е добре да знаем

Ако сте фен на БМВ и сте решили да купувате модел от тази серия и година в диапазона (1998 до 2005) е добре да поразпитате тук-там. Като цяло БМВ е46 е надежден автомобил, но предвид годините му и навъртяните километри е добре да имате няколко неща наум.

Двигателят на тази серия обикновенно не харчи много масло и не създава проблеми, но е известно, че понякога има течове.

Пластмасите и фитингите, които BMW използва в и около двигателя, особено в охладителната система и вентилационната система, стават крехки с годините и в крайна сметка се разпадат. Не е зел да ги проверите при огледа. Добре е при покупка да смените повечеето финиги, за да сте сигурни че няма да имате проблем от такова естество.

Радиаторите са една друга слабост, чиято подмяна може да излезе скъпо. Таблото и контролните панели на климатика са други слабост и е известно, че понякога изискват подмяна.

Спирачките също може да са малко проблемни. 3та серия се слави с това че на 50000км редовно трябва да се прави подмяна на накладки и дискове. За щастие резервните части са евтини и обикновенно не са голям разход за пълен комплект.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии