Най-добрите коли хибриди за семейства 2023 г

Най-добрите коли хибриди за семейства. (продължение на статията: “Най-добрите семейни хибридни автомобили за 2023 г).

Най-добрите семейни коли хибриди

Ще ви представим, Форд С-Макс, Нисан Кашкай и Тойота Коорола Туринг Спорт.

Хибридния Ford S-Max е подходящ за семейства

коли хибриди
Alexander Migl, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Форд S-Max съществува от доста време, но компанията го поддържа актуален с най-новия си 2.5-литров самозареждащ се хибриден двигател. Това осигурява на разумна производителност и наистина добра икономия на гориво. В комбинация с отличното управление, с което S-Max винаги е блестял, това създава приятно шофиране от такъв тип коли хибриди.

Предимства:

 • справя се чудесно;
 • наистина ефективен хибрид;
 • седем места в един компактен автомобил.

Недостатъци:

 • тесен трети ред;
 • липсват много модерни технологии.

Форд С-Макс е просторен за петима, въпреки че третият ред седалки е по-подходящ за деца или тийнейджъри, отколкото за по-едри или възрастни хора. Въпреки че арматурното табло е добре направено, то определено издава възрастта си по отношение на новите технологии.

Nissan Qashqai – семейни коли хибриди

Nissan Qashqai няма да обере всички лаври за най-добър семеен автомобил, но е удобен автомобил със страхотно хибридно задвижване.

Плюсове:

Минуси:

 • не е особено вълнуващ;
 • конкурентите му от сегмента са по-просторни.

Хибридния Кашкай е основен за марката, откакто замени Almera и напълно оставяйки семейния хечбек клас назад. Моделът от трето поколение е пуснат през 2021 г. и е по-просторен, по-премиум и по-добър за шофиране от всякога.

Хибридната система e-Power, няма пряка връзка между двигателя и колелата – вместо това електрическите мотори задвижват колелата, докато двигателят действа чисто като генератор. Това прави Кашкай да вози много меко, особено в града, и допринася за една спокойна атмосфера.

Toyota Corolla Touring Sports – подходяща семейна кола

коли хибриди
Alexander-93, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Още един представител на коли хибриди, подходящи за семейства. По-мощната обновена Corolla е страхотен вариант за избор на коли хибриди за семейства. Хибридния автомобил Corolla на Toyota е един от най-добрите хибриди правени някога според мнозина.

Професионалисти:

 • повече пространство от Corolla хечбек;
 • супер ефективен 1.8 хибрид;
 • наистина бърз 2,0-литров хибриден вариант,

Минуси:

 • малко скучен интериор;
 • не-много голям багажник.

Кой познава хибридите по-добре от Toyota? Корола е семейният хечбек на марката, а Touring Sports е жаргон за комби – така че този конкурент на Volkswagen Golf Estate има някои големи имена, с които да се конкурира.

След актуализация през 2022 г. Тойота Корола идва с невероятно ефективен 1.8 литров или доста по-мощен 2.0 л. двигател. И двата са самозареждащи се хибриди и с дългогодишния опит на Toyota се оказват добри и достатъчно мощни.

Dacia Jogger – семейни коли хибриди

Дачия Джогер е хибрид по няколко начина. Тези коли хибриди, излезли от заводите на компанията, не само имат необходимото бензиново/електрическо задвижване.То им  осигурява прилична икономия на гориво, справедлива мощност и с единствената  автоматична скоростна кутия, налична за Jogger. Самият стил на каросерията е смесица от комби, MVP и SUV, което осигурява място за седем възрастни в сравнително причлини размери. Хибридната система на Дачия не е най-плавната, но предлага добра стойност.

Предимства:

 • хибридната система работи добре;
 • седем места;
 • добра покупка на добра цена;

Недостатъци:

 • няма много стил.

Истинския плюс обаче с Дачия Джогер е нейната цена от 33 090 лв. Това е съвсем прилична цена за хибрид в тази област и прави Jogger тази кола хибрид, която трябва да се включи в списъка на добрите семейни автомобили за 2023.

Разбира се този списък не се изчерпва дотук и има още много достойни претенденти.

Често задавани въпроси за семейни коли хибриди

Коя е най-икономичната семейна хибридна кола?

Трудно е да се отговори, тъй като няма крайно определение за семейна кола. Най-икономичният автомобил, който не е в този списък е може би Vauxhall Astra PHEV. Oфициалните цифри обаче са без значение, освен ако не шофирате на кратки разстояния.

Коя е най-голямата семейна хибридна кола?

Може би Mercedes GLS със сигурност е един от най-големите автомобили в продажба и се предлага с меки хибридни дизелови и бензинови двигатели.

Кой хибриден семеен автомобил е най-подходящ за детско столче?

Volkswagen Multivan е достоен претендент. Предлага се със същата задвижваща система eHybrid plug-in като много от хибридните коли на VW има места за до седем души. Всички седалки на втория и третия ред получават Isofix за фиксиране на детски столчета.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии