Компактния електрически кросоувър Nissan Ariya 2023г.

Nissan е лидер в производството на електрически автомобили и кросоувърът Nisan Ariya e поредния от серията. Сега обаче Nissan най-накрая има съперник, а именно  модели като Chevrolet Bolt (EUV), Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.4 и Toyota bZ4X.

Tokume, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Nissan Ariya от 2023г. е компактен кросоувър с четири врати, разполага с достатъчно пространство и предлагв допълнение нови технологични екстри. С добавен режим автпилот, той вече може сам да се справя на някои магистрали. Батерията му, която също е подобрена, може да измине около 480 км с пълно зареждане.

Как се усеща Nissan Ariya на пътя?

Според тестдрайв-а на Nissan Ariya колата впечатлява с плавното си и гладко шофиране, като имподобрена реакция на педала на газта.МОдификациите са с един и същ електромотор, който е стандарт за всички модели и е с предо задвижване.

Ускорението на Нисан Ариа в сравнение с конкуренитеси не е от най-силнаите му черти, но при все това е много по-бърз в сравнение с алтернативните си бензинови или дизелови модели. Най-евтиният вариант за батерия е 63kWh , с която може да изминете 400км според Нисан при пълно зареждане. Ускорявайки от 0 до 100км в час за 7.6 секунди, този модел се нарежда точно за зад EV6 модификацията.

Ако това все още не е достатъчно за да задоволи вашите нужди и изисквания, то тогава има вариант за батерия от 87kWh. Изборът на AWD обаче все още няма да бъде наличен за 2023г. Nissan споделя, че Nisan Ariya може да бъде заредена изключително бързо с постояннeн ток, чрез бързото зарядно устройство което предоставя. Зареждащo със 130kw часа то е напълно достатъчно, да зареди от  до 80% за около 40 минути.

Интериор на Nissan Ariya

Въпреки елегантната и стилна заоблена линия на покрива вътре в колата има изненадващо много място.

Предостатъчно пространство отпред, с място за главата и краката дори и за много високи хора. Ariya също е и достатъчно широка, така че шансовете да се ударите с лактите в съседния пътник са доста ниски.

Едно от нещата, които правят силно впечатление в Nissan Ariya на фона на всички останали новости е именно интериорът. Сега той изглежда наистина луксозен с отлично качество на материалите и изпипани детели. Като се има предвид, че качеството на интериора и вида е било слабо място за по-старите модели на Nissan, това е добре дошло.

Nissan Ariya интериор

Alexander Migl, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Независимо коя версия ще изберете, ще ви бъде предоставен 12.3-инчов цифров дисплей и нова информационно-развлекателна система със сензорен екран. Предните седалки са изключитлено комфортни именно благодарение на тънката си и мека подплата, и удобна структура. Обаче на  звуковата система не е обърнато особено внимание, като решение за това е може би моделът с най-висок клас екстри, който идва със системата Bose с 10 високоговорителя, която осигурява по-силен и качествен звук.

Колко място за багаж има?

Nissan Ariya има обем от  0.64куб.м в багажника си. Това е малко по-малко от това, коетоще получите от подобен малък SUV или например от Tesla Y или Volkswagen ID.4. Все пак трябва да е достатъчно за типичните ви нужди при пътуване. Ако се спуснат и задните седалки, то мястото почти се утроява.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Как да изберем правилния акумулатор?

Изборът на правилния акумулатор за автомобила е важен за осигуряване на безпроблемното функциониране на превозното средство. В тази статия ще ви предоставим няколко полезни съвета...