Компактния електрически кросоувър Nissan Ariya 2023г.

Nissan е лидер в производството на електрически автомобили и кросоувърът Nisan Ariya e поредния от серията. Сега обаче Nissan най-накрая има съперник, а именно  модели като Chevrolet Bolt (EUV), Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.4 и Toyota bZ4X.

Tokume, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Nissan Ariya от 2023г. е компактен кросоувър с четири врати, разполага с достатъчно пространство и предлагв допълнение нови технологични екстри. С добавен режим автпилот, той вече може сам да се справя на някои магистрали. Батерията му, която също е подобрена, може да измине около 480 км с пълно зареждане.

Как се усеща Nissan Ariya на пътя?

Според тестдрайв-а на Nissan Ariya колата впечатлява с плавното си и гладко шофиране, като имподобрена реакция на педала на газта.МОдификациите са с един и същ електромотор, който е стандарт за всички модели и е с предо задвижване.

Ускорението на Нисан Ариа в сравнение с конкуренитеси не е от най-силнаите му черти, но при все това е много по-бърз в сравнение с алтернативните си бензинови или дизелови модели. Най-евтиният вариант за батерия е 63kWh , с която може да изминете 400км според Нисан при пълно зареждане. Ускорявайки от 0 до 100км в час за 7.6 секунди, този модел се нарежда точно за зад EV6 модификацията.

Ако това все още не е достатъчно за да задоволи вашите нужди и изисквания, то тогава има вариант за батерия от 87kWh. Изборът на AWD обаче все още няма да бъде наличен за 2023г. Nissan споделя, че Nisan Ariya може да бъде заредена изключително бързо с постояннeн ток, чрез бързото зарядно устройство което предоставя. Зареждащo със 130kw часа то е напълно достатъчно, да зареди от  до 80% за около 40 минути.

Интериор на Nissan Ariya

Въпреки елегантната и стилна заоблена линия на покрива вътре в колата има изненадващо много място.

Предостатъчно пространство отпред, с място за главата и краката дори и за много високи хора. Ariya също е и достатъчно широка, така че шансовете да се ударите с лактите в съседния пътник са доста ниски.

Едно от нещата, които правят силно впечатление в Nissan Ariya на фона на всички останали новости е именно интериорът. Сега той изглежда наистина луксозен с отлично качество на материалите и изпипани детели. Като се има предвид, че качеството на интериора и вида е било слабо място за по-старите модели на Nissan, това е добре дошло.

Nissan Ariya интериор

Alexander Migl, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Независимо коя версия ще изберете, ще ви бъде предоставен 12.3-инчов цифров дисплей и нова информационно-развлекателна система със сензорен екран. Предните седалки са изключитлено комфортни именно благодарение на тънката си и мека подплата, и удобна структура. Обаче на  звуковата система не е обърнато особено внимание, като решение за това е може би моделът с най-висок клас екстри, който идва със системата Bose с 10 високоговорителя, която осигурява по-силен и качествен звук.

Колко място за багаж има?

Nissan Ariya има обем от  0.64куб.м в багажника си. Това е малко по-малко от това, коетоще получите от подобен малък SUV или например от Tesla Y или Volkswagen ID.4. Все пак трябва да е достатъчно за типичните ви нужди при пътуване. Ако се спуснат и задните седалки, то мястото почти се утроява.

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии