Волво s60 – един неустаряващ флагман

Волво s60 от 2007г. е среден по рамер луксозен седан и може би е е един от най-нетрадиционните автомобили. Линиите на дизайна му имат отличителен характер, точно по скандинавски вкус.

Applegrapes, CC BY-SA 4.0 / Wikimedia

Отвътре Волво S60 изглежда по-скоро практичен отколкото луксозен, но трудно ще намерите грешка в разположение на контролите и удобстваста, които предлага интериора му.

Двигатели на Волво s60 от 2007

 • Волво s60 2.5T
  Базовият модел S60 има 2.5л редови петцилиндров двигател с мощност oт 208 к.с. Този модел е с предно задвижване и се предлага с петстепенна автоматична скоростна кутия;
 • Волво s60 2.5T AWD
  При тази модификация задвижването е на всички колела (AWD);
 • Волво s60 T5
  Моделът T5 има 2.4-литров двигател с турбокомпресор и дава мощност от 257 к.с. Той е с предно задвижване и се предлага с шестстепенна механична трансмисия или петстепенна автоматична Geartronic.
 • Волво s60R
  S60R разполага с петцилиндров двигател с турбокомпресор и 300к.с. При него е подобрено окачването и идва с шестстепенна ръчна трансмисия или шестстепенна автоматична кутия отново Geartronic.

Автоматичната скоростна кутия е стандартна за всички модели 2.5T, но купувачите на S60 T5 и R имат избор между ръчна или автоматична. Всички S60 модели на Волво идват с ногат набор от функции за безопасност, включително контрол на стабилността и седалки против камшичен удар.

Шофиране с Волво s60

На пътя ускорението на моделите S60 2.5T и T5 може да се почувства малко бавно в сравнение с конкуренти от сегмента като Audi A4, BMW Серия 3 и други с по-големи двигатели. Въпреки това S60 предлага адекватна мощност за повечето шофьори, като моделът T5 е по-бърз от другите. Ако изберете, S60 R е може би най-приятният, с минимално забавяне и бърза реакция при вискоки и ниски скорости.

Всички S60 подсигуряват возене, което е ориентирано повече към комфорта, отколкото към любителите скстремни скорости.

Интериор

Интериорът на Волво s60 е функционален, но би бил още по-добър, ако се сдобиете с модела с кожена тапицерия и по-високия клас аудио. Контролите са добре премерени. Има място за пет пътника. без да се гъчкат един в друг,  но тези седнали отпред определено ще се насладят допълнително на комфорта на ортопедично проектираните седалки. Отзад мястото за краката прр по високите хора обаче може да се отбележи като незадоволително. Задните седалки могат да се спускат, а обема на багажника е приличен.

Безопасност

Някои от гункциите за безопасност включват:

 • антиблокиращи дискови спирачки;
 • контрол на стабилността;
 • добавени странични въздушни възглавници на предните седалки и по цялата дължина;
 • асистентът при паркиране назад е екстра само за S60 R моделът.

При краш тестове Volvo S60 от 2007г. печели четири от пет звезди за водача и пътника отпред в категорията за челен удар.

предишна статия
Следваща статия
Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

С какво впечатлява Ауди А3 от 2013г.

Този популярен и надежден Ауди А3 избран от мнозина хора, първоначално впечатлява с гъвкавост и удобство. Тй ще ви предложи прилично управление, наред  със...