Дамска кола до 3000 и 5000 лв автоматик? Мисия невъзможна или ДА!

Много жени жадуват за лекотата на автоматична кола или така наречената малка дамска кола до 3000 лв или 5000лв автоматик, поради което търсят малолитражни и икономични надеждни коли на пазара на употребявани автомобили – коли втора ръка.

В края на краищата една малка дамска кола автоматик прави шофирането много по-лесно, независимо дали търсите елегантна кола или надежден автомобил за ежедневно шофиране. Изборът на първа кола за жена е особено важен, а още повече ако тя е млад и неопитен шофьор.

Въпреки това, тъй като новите автомобили автоматик са скъпи, а тези с ръчни скорости са по-малко предпочитани от жените, търсенето на малки, здрави и надеждни коли автомат втора ръка, като за първа дамска кола, често може е разочароващо. Не се страхувайте, ако търсите най-добрите коли на цена между 3000 и 5000 лева (или в този ценови диапазон)вижте няколко страхотни и заслужаващи вниманието  предложения от извадката.

Дамска кола до 3000 лв – модели и варианти

1. Тойота Ярис, автомат – хем малка, хем дамска, хем надеждна

Дамска кола до 3000 и 5000 лв автоматик
Xoquixxoqafxo, CC BY-SA 3.0, Wikimedia, подходяща за първа кола

Въпреки възрастта си (2007 г.), Toyota Yaris все още изглежда сравнително елегантна и свежа. Вътре има прилично табло с централен дисплей и всички функции, от които се нуждаете за комфортно шофиране – стерео, климатик и отопление. Като по-малка кола е забавна за шофиране с остро управление и чувствително докосване. 1.3 литрова версия често е достатъчна за повечето хора. Автоматичната скоростна кутия в тези модели предлага по-плавно возене от резкия 1.0-литров ръчен вариант.

Ако не изберете спортните модели, можете да намерите тази малка кола от 2007 г., (1,3-литров Toyota Yaris) втора ръка автомат за под 4500 лв.

2. Шкода СуперБ – малко по-голяма, но пак автоматик и става за жени

малка дамска кола до 3000 и 5000 лв автоматик, първа кола
Thomas doerfer, CC BY-SA 3.0, Wikimedia, надеждна кола втора ръка

За висококачествен семеен автомобил, Skoda Superb е превъзходен избор. Отличава се с удобен интериор, тих двигател и моделът е идеален за превозване на деца на училище или на дълги пътувания. Има много място, за да улесните семейния си живот и да пътуването до работното място.

Въпреки че няма да можете да се насладите на новите модели в рамките на бюджета от 5000лв, ще можете да намерите модел от 2002 г. със добър двигател за под 4400 лв.

3. Hyundai i10 – малолитражна, идеален избор за първа кола за жена

3. Hyundai i10 - малолитражна, идеален избор за първа кола за жена
M 93, CC BY-SA 3.0, Wikimedia, прилична малка кола втора ръка, икономична

Когато искате да изброите превозни средства, които са подходящи за всяко пътуване, трябва да включите класическия малък градски автомобил, Hyundai i10. Интериорът е малко квадратен, но удобен.

Размерът на тази дамска кола до 5000 лв я прави перфектен за преминаване през суматохата на града, така че е логично да вземете автоматик, за да си починат краката ви в трафика от спиране и потегляне. Автоматичната скоростна кутия намалява разхода на гориво в сравнение с ръчната кола, но автомобилът се представя изключително добре в други аспекти. Има леко ускорение и изненадващо плавно управление за такова достъпно превозно средство.

Има много модели от 2008 г.  и вероятно от 2010 г., които попадат в бюджета до 5000 лв за дамска кола автоматик още повече за първа.

Хубава кола за 2000 лв. Има ли такава и какво да очакваме?

4. Мазда 3 – става за дамска кола, автоматик е и е здрава

4. Мазда 3 - става за дамска кола, автоматик е и е здрава
CC BY-SA 3.0, Wikimedia, здрава и подходяща за първа кола автоматик

Елегантен и зашеметяващ дизайн, тази Mazda 3 е друг добър избор за кола втора ръка автоматик за жена или като първа кола. Въпреки че автомата използва традиционен дизайн, усъвършенстваната технология позволява на водача да се наслаждава на плавна смяна на предавките и с икономията на гориво.

Японската компания има богата история в производството на надеждни автомобили, което е огромен приоритет за пътуващите до работното място и заетите семейства. Ако изберете по-стара Mazda 3 като следваща кола, ще инвестирате в спокойствие, както и в интелигентен дизайн.

Забелязахме 1.6-литрови двигатели от 2005 г. и 2008 г. на цени под 5000 лв., даже срещнахме модел за 3300 но беше с малко окаяна тапицерия.

5. Фолксваген Поло – малка, здрава и икономична кола

Фолксваген Поло - малка, здрава и икономична дамска кола
Rudolf Stricker, CC BY-SA 3.0, Wikimedia, чудесен избор за първа кола за жена

Не е нужно да знаете много за колите, за да знаете, че VW Polo е отлично превозно средство, да не говорим, че е много обичано и в България. Шофьорите през годините оценяват разумните експлоатационни разходи на Polo, отличното управление и това солидно немско качество на изработка. Ако търсите автомат за жената /не в прекия смисъл на думата 🙂 /, здрав и малък автомобил със средна цена, тогава не можете да сбъркате с Polo. Можете да се насладите на гладко шофиране, надеждност и просторен интериор.

Потърсете модели от 2005 г. и 2006 г., които можете да закупите дори за около 3000лв, чудесно за малка кола, коятно не харчи много и е икономична и малолитражна.

6. Форд Фокус – дамски коли втора ръка – икономичен и безпроблемен

Форд Фокус - дамски коли втора ръка - икономичен и безпроблемен автомобил
CC BY-SA 3.0, Wikimedia, евтина автомовил – автоматик за поддръжка

За кола с автоматик трансмисия за под 5 – 6000 лв, по-стар Ford Focus ще бъде един от най-добрите ви избори. Те са популярни и с причина – моделът е икономичен, безпроблемен и идеален за тези, които търсят дамски коли втора ръка, на които да могат да разчитат, без да хвърлят много пари. Возенето може да е малко твърдо и интериорът може да изглежда евтин на места, но Focus не е скъп за поддръжка, застраховка и данъци. По-старите модели все още се държат добре.

За по-стар модел от 2006 г. можете да очаквате да платите под 5000 лв, вероятно дори около 3500, в зависимост от пробега и състоянието.

7. Форд Фиеста – дамски икономични коли

7. Форд Фиеста - дамски икономични коли до 3000 - 5000 лв
CC BY-SA 3.0, Wikimedia, симпатична малка дамска кола

Логиката подсказва, че ако ще изброявате Volkswagen Polo и Ford Focus, тогава трябва да има и Fiesta – известна още като най-продаваната кола във Великобритания. И с добра причина. Това е икономичен автомобил (дори с автоматична скоростна кутия), има прилични експлоатационни разходи и е с удобен интериор за дълги пътувания, чудесен избор за дамски автомобил втора ръка.

Въпреки че няма да седнете зад волана на Fiesta ST от шесто поколение за 5000 и дори за 6000 лв, ако нямате нищо против за кола с малко по-голям пробег, тогава можете да си вземете 1.6-литрова Fiesta от 2006 г. за този бюджет.

8. Рено Клио – дамска кола втора ръка, още един подходящ избор

Рено Клио - дамска кола 3000 - 5000 лввтора ръка
Thomas doerfer, CC BY 3.0, Wikimedia

Като един от най-продаваните френски автомобили на всички времена, Clio е стилно и достъпно супермини за начинаещи и утвърдени шофьори и още по-добър избор за жена.

Той е достатъчно малък за градско шофиране, но набира скорост бързо, когато стъпите на магистралата. Следете за модели от 2005 до 2012 г. с 1.6 или 2.0-литрови двигатели, които обикновено варират от 3000 лв до малко над 5000 лв.

Забележка: Извадката е направен към датата на публикуване на статията и цените са осреднени, а споменатите години са за съответните модели. Статията не претендира, че това са най-подходящите автомобили за Вас или вашата жена, а че може да вземете някои от моделите предвид при търсене на подходящи дамски коли автоматик втора ръка в диапазона 3000 и 5000 лв или в близки стойности.

Хубава кола до 3000 лв. Има ли такава и къде да я намерим?

Предложени статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни статии

Произволни статии

Citroen C5 Aircross Ревю

Citroen C5 Aircross има потенциала да стане хит и от Citroen със сигурност заслужават похвала, че предлага на феновете на SUV нещо по-различно и...